Desert Choux a la Creme

de Ela68 in Prajituri, 21 Feb 2013 | 32356 vizualizari

 

Pentru mine, este cel mai usor desert de preparat.

 

INGREDIENTE

  • Gogosele:
  • 230 ml apa
  • 130 ml ulei
  • 130 gr faina
  • 3 oua mari
  • 1/2 lingurita sare
  • Crema:
  • 3 oua
  • 80 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 25 gr unt
  • zahar vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Choux a la Creme:

Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul, iar dupa ce clocoteste se ia imediat de pe foc. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa putin sa se raceasca. Ouale se adauga in aluat unul cate unul, dupa care se amesteca bine cu mixerul. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine inglobat. Aluatul trebuie sa straluceasca si sa aiba un contur ferm. Fiind foarte moale, trebuie spritat. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc gogoselele in cuptorul incins, mai intai la foc iute, apoi la foc mediu, 20 minute la 200 grade.


Se scot din cuptor, se lasa la racit si se taie un capac.


Galbenusurile, impreuna cu 50 gr zahar, 3-4 linguri de lapte si faina se omogenizeaza bine. Se adauga treptat 250 ml lapte rece. Se pune la bain-marie. Se amesteca cu un tel pana incepe sa se ingroase, apoi se adauga si restul de lapte fierbinte si untul. Se bate in continuare cu telul pana cand compozitia e perfect omogena. Se adauga la final zaharul vanilat si albusurile batute spuma cu 100 gr de zahar.


Se umplu gogoselele cu crema si frisca. Deasupra se asaza capacul si se pot orna cu zahar pudra sau ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Cand n-am timp sa prepar crema, folosesc crema de cremsnit de la Dr Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Choux a la Creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Ela68 1

04.08.2014, 15:36

M-ai provocat la eclere

diaconta 1

04.08.2014, 16:12

pai du-te si fa )))

Lina24 1

23.12.2015, 08:14

foarte apetisant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata