Gnocchi cu gris alla romana

de geoline in Paste, 9 Mar 2015 | 1867 vizualizari

 

Am mancat asa ceva la o cunostinta si cum mi a placut atat de mult, i am cerut reteta si am incercat o si eu. Am scris gnochhi cu gris pentru ca stiu ca gnochhi se fac si cu cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 250 g gris
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 120 g parmezan
  • sare
  • nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu gris alla romana:

Se pune laptele la fiert cu sare, nucsoara si 50 g unt. Cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie. Se fierbe aprox 20 minute pana cand grisul se ingroasa bine. Se ia de pe foc si se adauga imediat galbenusurile si 80 g parmezan.


Ungem tava de la cuptor cu ulei, rasturnam grisul fierbinte si il nivelam cu mana intr un strat de pana la 1 cm grosime. Il lasam sa se raceasca, apoi taiem cu un pahar gnochhi. Se aseaza gnochhi intr o tava unsa cu unt, usor suprapusi, deasupra se pune parmeznul ras ramas. Restul de unt il topim si il turnam in fir peste gnochhi. Se da tava la cuptor pentru 20 minute sau pana cand se rumenesc frumos.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu gris alla romana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

geoline 1

10.03.2015, 21:19

Andra_Constantinescu 1

14.03.2015, 01:03

monik80 1

17.03.2015, 21:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu ciuperci de padure