meosiris

1

Bucataras
incepator

Hamburg

Bucataras din 29.05.2009

RETETE174
PRIETENI73
Retete

Salata de fructe

In Salate la 11 Ian 2011

Am taiat grapefruitul in 2 apoi am stors tot sucul din el si cu ajutorul unui cutitas am dat pielita ramasa la o parte. Am spalat bine cele doua jumatati si le-am lasat la scurs. Intre timp am taiat toate fructele in bucatele mici si le-am amestecat cu romul. Am umplut jumatatile de...

Salata de morcov

In Salate la 10 Ian 2011

Se curata si se spala bine morcovii, apoi se dau pe razatoarea mare. Se adauga ulei si otet dupa gust, se condimenteaza si se freaca bine cu mana pana morcovul lasa un pic de suc. Se pastreaza 2-3 ore la frigider inainte de a fi servita. Este exceptionala!

Placinte tigarete

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2011

Foile sunt foarte mari si rotunde, asta trebuie sa stiti prima data :D...deci aveti grija cum le desfaceti! Dupa ce ati reusit asta, le taiati in 2, pe jumatatea foilor. Suprapuneti cele doua parti apoi le taiati iar in doua si iarasi acelasi procedeu. Le lasati deoparte si incepeti sa faceti...

Tort Rafaello

In Torturi la 9 Ian 2011

Se mixeaza bine albusurile cu zaharul, apoi se pun pe rand galbenusurile, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza aluatul si se toarna in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Blatul se coace cca 20 de minute. Puteti face testul cu scobitoarea intre timp:D. Dup...

Fursecuri cu fistic

In Dulciuri la 6 Ian 2011

Amestecam bine mierea cu untul topit, apoi punem galbenusul si zaharul. Omogenizam si adaugam faina impreuna cu praful de copt. Framantam un aluat din care intindem o foaie subtire si incepem sa taiem diverse forme. Eu le-am facut sub forma de stelute. Punem stelutele in tava tapetata cu...

Racituri de porc

In Porc la 4 Ian 2011

Spalam si curatam bine carnea, o taiem in bucatele mai mic, curatam legumele si le punem impreuna la fiert. Apa adaugam cat sa le acopere. In cazul in care se mai evapora, mai adugam apa ca sa fie tot timpul acoperite. Luam spuma cu ajutorul unei linguri si lasam sa fiarba pana cand carnea...

Merenghi cu alune

In Prajituri la 2 Ian 2011

Mixam ca pentru bezea albusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Incorporam alunele macinate si omogenizam acest aluat. Spritam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si asezam cate o aluna in fiecare gramajoara de aluat. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 150C si lasam cca...

Aperitiv festiv

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2011

Facem chiftelutele de curcan. Le taiem in jumatati. Inlaturam cu un cutit coaja feliilor de paine, apoi taiem fiecare felie in 4 bucatele mai mici si le ornam ca in poze. A fost prima data cand am facut chiftelute din piept de curcan. Ies un pic mai tari, dar gustoase si consistente. Este...

Aperitiv cu somon

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2011

Amestecam branza dulce cu smantana si amestecam cat putem noi de bine ca acest amestec sa devina omogen. Adaugam mararul tocat marunt, somonul taiat si el marunt si condimentam cu sare si piper. Intre timp, asezam feliile de paine intr-o tava (ca sa se scoata aperitivul mai usor, puteti...

Gherute de pisica

In Prajituri la 29 Dec 2010

Se topesc pe baie de aburi 50g ciocolata neagra si apoi se lasa sa se raceasca un pic. Se mixeaza bine untul cu zaharul vanilat, apoi se inglobeaza faina, zaharul pudra, sarea si albusurile batute spuma. La sfarsit se adauga si ciocolata topita. Omogenizam aluatul. Aluatul se...

Biscuiti Truffle

In Dulciuri la 23 Dec 2010

Topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul. Lasam sa se mai raceasca un pic. Intre timp mixam foarte bine ouale cu zaharul. Adaugam ciocolata topita si foarte putin calduta peste oua si omogenizam. Adaugam peste aceasta compozitie putina sare, esenta de vanilie, faina si praful...

Piept de curcan la cuptor

In Curcan la 23 Dec 2010

Spalam bine pieptul de curcan, il crestam deasupra cu un cutit si il asezam in tava unsa cu ulei. Adaugam si putina apa, asezam o ceapa taiata in patru si cateii de usturoi, apoi condimentam carnea deasupra si invelim tava cu folie de aluminiu. Bagam la cuptor la foc mediu si lasam...

Cartof dulce la cuptor

In Mancaruri de post la 23 Dec 2010

Am curatat cartoful, care era destul de mare, l-am spalat, apoi l-am taiat feliute. Am pus feliutele de cartof in tava unsa cu ulei, am condimentat si am bagat la cuptor pana ce au fost gata. Enjoy!

Prajitura Tavalita

In Prajituri la 15 Dec 2010

Cum procedam pentru blatul pandispan: Mixam timp de 10 minute ouale impreuna cu zaharul. In acest timp, ele ar trebui sa isi mareasca volumul de 3-4 ori. Adaugam faina impreuna cu praful de copt si amestecam usor de jos in sus. Dupa ce faina e incorporata in aluat, adaugam untul topit si...

Bilute festive de branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2010

Amestecam bine telemeaua cu maioneza si smantana. Putem baga blenderul ca sa omogenizam compozitia. Dupa ce e gata, formam bilute mici pe care le dam prin marar tocat marunt, paprika si mac. Sunt aspectuase si absolut delicioase!

Spaghetti cu chiftelute

In Spaghete la 11 Dec 2010

Fierbem spaghetele in apa cu putina sare, apoi le clatim cu apa rece si le lasam la scurs. Intre timp, facem chiftelutele. -Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei,apoi se amesteca bine cu celelalte ingrediente, cu usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat marunt. -Se formeaza...

Bruscheta cu rosii si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2010

Taiem bagheta felii si rosiile cubulete apoi pe fiecare felie de paine presaram sare, piper si usturoi pulbere. Asezam cubuletele de rosii pe feliile de bagheta iar la sfarsit, punem cate putin cascaval ras si dam la cuptor pana cascavalul incepe sa prinda o crusta maronie. E asa de buuunn!!!

Pulpa aromata

In Pui la 11 Dec 2010

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii asezam pe cele 2 betisoare de frigarui. Turnam ulei apoi asezam in tava pulpa curatata bine si spalata, cartofii, iar pe langa acestea, asezam rosiile, ardeiul gras taiat fasii, ceapa taiata in 4, frunzele de dafin si condimentam. Bagam la cuptor...

Platou cu pilaf si legume

In Mancaruri de post la 11 Dec 2010

Calim ceapa in putin ulei iar dupa ce devine sticloasa adaugam orezul spalat bine si apa(de 3 ori cantitatea orezului). Lasam sa fiarba la foc mediu pana este gata. Condimentam si luam vasul de pe foc. Dupa ce e gata pilaful, il asezam pe un platou apoi deasupra asezam morcov ras, broccolli...

Ciulama de ciuperci

In Mancaruri de legume la 11 Dec 2010

Calim ceapa tocata marunt apoi adaugam ciupercutele taiate felii si completam cu apa pana cand ciupercile sunt acoperite complet. Lasam la fiert pana mai scade un pic. Intre timp facem un amestec din smantana si faina pe care il adaugam peste ciuperci dupa ce au inceput sa fiarba. Mai...

Conopida pane

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2010

-Am desfacut conopida in buchetele si am cufundat-o in apa fierbinte cu un praf de sare pana am putut sa o patrund cu o furculita. Am scos conopida si am lasat-o la scurs. -Intre timp, am batut bine ouale, am adaugat condimentele, putina apa rece si faina. Aluatul trebuie sa fie un pic mai...

Spaghetti cu branza topita

In Spaghete la 17 Noi 2010

-Punem pastele la fiert in apa cu putina sare iar in timp ce se fierb, preparam sosul. -Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem marunt si o calim in 3 linguri de ulei. Adaugam branza topita si sunca presata. Amestecam bine pana toata branza se topeste. Spre sfarsit, adaugam ardeiul taiat...

Lasagna

In Lasagna la 17 Noi 2010

-Mai intai se pregateste amestecul de carne, calind ceapa, usturoiul pisat si morcovul in lingura de ulei, la foc mediu. Dupa ce sunt gata calite, se adauga rosiile taiate in cubulete impreuna cu sosul lor, condimentele si carnea tocata. Se fierb impreuna 30 de minute. -Intre timp, se...

Prajitura cu ciocolata si visine

In Prajituri la 6 Oct 2010

-Pentru blat, bati albusurile cu zaharul si un praf de sare pana compozitia devine tare ca la bezele. Adaugi peste albusuri, galbenusurile batute treptat cu uleiul. Amesteci faina cu cacao si praful de copt apoi o incorporezi usor in compozitia de oua. Torni amestecul in tava unsa si...

Budinca de zmeura

In Prajituri la 6 Oct 2010

-Se bate frisca cu zaharul si mierea. Zmeura (eu am avut congelata) se lasa la dezghetat, se pune apoi cateva minute pe foc pana se incalzeste putin, se paseaza apoi cu blenderul, se amesteca cu sucul de fructe si frisca, iar in cele din urma, cu gelatina inmuiata in putina apa rece si topita...

Prajitura caramel

In Prajituri la 6 Oct 2010

-Pentru blat, mixam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam sare, faina si praful de copt iar la sfarsit, albusurile batute spuma. -Amestecam cu grija si turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. -O introducem in cuptor pentru 35-40 de minute, la 180C....

Placinta cu urda si marar

In Prajituri la 6 Oct 2010

-Topim untul, adaugam coaja de lamaie, zeama de la o jumatate de lamaie si amestecam cu celelalte ingrediente pentru foi. -Amestecam bine, apoi lasam deoparte pana preparam umplutura. Aluatul nu este unul legat, asa ca o sa va dea ceva bataie de cap:). -Dupa ce umplutura e gata, intindem 2...

Salata cu paste

In Salate la 6 Oct 2010

-Fierbem pastele, apoi le clatim cu apa rece si le amestecam cu celelalte ingrediente taiate marunt. -Punem sare si piper, adaugam maioneza si zeama de lamaie dupa gust si gata salata.

Bouyourdi-aperitiv grecesc

In Aperitive / Garnituri la 6 Oct 2010

-Se oparesc rosiile 1 min in apa fierbinte, apoi se decojesc si se taie felii. -Ardeiul se taie fasii mici iar branza cubulete. -Asezati in forma cate jumatate din fiecare ingredient, apoi presarati oregano si asezati si ultima parte din ingrediente peste care presarati din nou oregano iar...

Tocanita de ficatei

In Pui la 6 Oct 2010

-Spalam bine ficateii, taiem marunt ceapa si jumatatea de ardei iar morcovul il dam prin razatoarea mica. -Punem la calit ceapa impreuna cu morcovul apoi dupa ce s-au calit bine, adaugam ardeiul, ficateii,apa cat sai cuprinda si pasta de tomate. -Lasam sa fiarba pe foc potrivit. -Dupa ce...

Afisate 61 - 90 din 174 retete    
BUNATATI PENTRU SARBATORILE PASCALE

Postari recente

publicat la 28.02.2012

Melcisori cu pasta de masline

publicat la 28.02.2012

Cartofi inveliti in bacon

publicat la 28.02.2012

Ciuperci pane

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Asigură-te că partenerul îţi împărtăşeşte sentimentele. Atâta vreme cât încerci să experimentezi cu el lucruri noi şi nu-l iei peste picior, sunt şanse mari ca el să fie la fel de fericit ca tine

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 60

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro