Melcisori cu pasta de masline

de meosiris in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2012 | 4754 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru pasta:

  • 170g masline negre fara samburi
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline.

Ne mai trebuie:

  • aluat foietaj
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu pasta de masline:

Prima data facem pasta. Mixam bine cu blenderul maslinele, adaugam usturoiul pisat separat si omogenizam amestecul adaugand uleiul de masline.

Lasam la dezghetat aluatul de foietaj dupa care intindem foaia de aluat, intindem pasta deasupra lasand o margine libera. Rulam si bagam rulada in frigider pentru o ora astfel incat atunci cant taiem feliute din ea, acestea sa se taie frumos.

Separam albusul de galbenus. Adaugam peste galbenus cele 2 linguri de lapte si amestecam bine.

Albusul se bate cu un praf de sare pana incepe sa se desprinda usor.

Scoatem rulada din frigider iar marginea aluatului pe care nu am intins pasta de masline o ungem cu albus de ou astfel incat sa nu se desprinda la copt.



Asezam frumos feliutele de rulada in tava tapetata cu hartie de copt, le pensulam cu amestecul de galbenus-lapte si le introducem in cuptorul preincalzit la 180C. Le lasam sa se rumeneasca frumos. Sunt delicioase, usor de facut si merg de minune langa o bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu pasta de masline" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Valclaudia 1

26.05.2013, 07:50

papabundetot 1

22.10.2013, 17:22

Buna,vad in facebook ca cineva ti-a furat o reteta! http://lumeaplacintelor.bellafood.ro/2013/06/melci-din-aluat-cu-masline/

miki_a 1

26.05.2015, 07:40

La multi ani!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coliva

de Rocsi 9

ieri la 19:11

Cotlete de porc la tava,reteta romaneasca veche

de Ksenya 5

ieri la 11:55

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

de RODIMUR 7

pe 01.03 la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu telemea