Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2019 | 263 vizualizari

 

Mi-a venit ideea să fac aceste ouă umplute atunci când am văzut cât de bună a ieșit crema de brânză pentru rulouri. Am făcut o altă porție de cremă de brânză (dar fără ceapă!), am adăugat în ea jambon tăiat mărunt și am avut o umplutură foarte bună pentru niște ouă festive sățioase și foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă fierte tari
  • 4 felii de jambon
  • 200-250 grame de brânză grasă de vaci
  • 25-30 grame de unt
  • 2-3 linguri de smântână grasă
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 linguriță rasă de sare fină
  • 1/2 linguriță rasă de zahăr tos fin
  • 1/2 legătură de mărar (opțional)
  • 3-4 gălbenușuri de ouă fierte tari
  • Pentru decor:
  • salată verde
  • 8-10 linguri de maioneză
  • jambon
  • măsline tăiate
  • feliuțe de roșii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon:

Se pun ouăle la fiert în apă rece cu sare. După timpul recomandat pentru fierberea ouălor tari, se iau de pe foc și se pun la răcit, după care se curăță de coji. Se taie ouăle fierte și o parte din gălbenușuri se vor folosi la umplutură, iar din celelalte se va face maioneza pentru decor.


Se taie foarte mărunt feliile de jambon, dar se păstrează capetele, pentru decor.


Se mixează foarte bine brânza grasă de vaci cu untul, smântâna, uleiul de floarea soarelui și gălbenușurile răzuite fin. Se adaugă, după gust: sarea, zahărul tos fin, mărarul tocat (opțional) și jambonul tăiat mărunt.


Dacă nu aveți pregătită maioneză pentru decor, o veți face repede din jumătate din gălbenușurile rămase, 1 gălbenuș crud, 1 linguriță de muștar clasic, 30-40 ml de ulei de floarea soarelui și zeamă de lămâie. Se mixează maioneza, până ce se întărește și este potrivită pentru decorat.


Se umplu jumătățile de albușuri cu umplutura, se pun pe un platou în care s-au aranjat frunze de salată verde și se decorează cu: maioneză, măsline tăiate, feliuțe de jambon și de roșii, sau după gust și în funcție de ce ingrediente mai aveți în frigider.


Se păstrează la frigider până la servire și apoi, până la epuizare.



 

TIPS-URI

1

Pentru o cremă bună de brânză, onctuoasă și fină, alegeți brânză grasă de vaci, care n-a fost scursă tare de zer. Brânza scursă tare va rămâne uscată, nisipoasă și înecăcioasă, oricâte ingrediente onctuoase îi veți adăuga.

2

Nu fierbeți prea mult ouăle, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

3

Folosiți o jumătate din gălbenușuri la cremă, iar cealaltă jumătate, la maioneză.

4

Păstrați ouăle umplute la frigider, la rece, până la servire și apoi, până la epuizare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

05.01.2019, 20:46

Mulțumesc, Cătălina!

Ancutsa 1

14.01.2019, 15:09

Arata grozav!

RODIMUR 1

14.01.2019, 15:43

Mă bucur mult că-ți place, Ancutsa! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate