Somon Viking

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2016 | 1935 vizualizari

 

Reteta de fata este una foarte veche ,se presupune a fost adusa in secolul al IX -lea de catre regele vikingilor Olav, cand a cucerit Novgorodul. Eu o am de la bunica mea.Mereu se prepara somonul dupa reteta de fata.Era renumita in Norvegia si tarile nordice precum si in Rusia apoi, s-a raspandit si in toate tarile CSI.
Diferenta este ca se contimenteaza  cu mirodenii diferite .
Eu am sa va prezint reteta de baza.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg file de somon proaspat
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura sare
  • 70 ml vodka
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon Viking:

Fileul de somon se spala sub jetul de apa rece,se tamponeaza cu un prosop absorbant de bucatarie .Cu o penseta se scot toate oasele.Separat intr-un castron se amesteca sarea cu zaharul.Se dau bucatile de somono prin compozitia de zahar si sare si se pun intr-o caserola.Se stropesc cu vodka si se intorc cu pielea pestelui in sus .Se acopera cu capac si se da la frigider pentru 24-36 ore.La fiecare 12 ore se intorc.Dupa 36 ore se se soate se tamponeaza cu un prosop si se taie feliute subtiri.Se serveste cu paine neagra sau de secara ,unsa cu unt ,vezi reteta :http://www.bucataras.ro/retete/paine-de-secara-71374.html si se orneaza dupa bunul plac.



Pofta mare!

TIPS-URI

1

La sararea pestelui se poate adauga marar,piper,foi de dafin ,ienibahar sau piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon Viking" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:28

Cata munca, dar ce minunat ti-a iesit! E intotdeauna obligatoriu pe masa de Revelion alaturi de icrele rosii (neaparat tot de somon salbatic!)!

Ksenya 1

07.01.2017, 09:42

da,asa este!

mihaelar63 1

07.04.2018, 12:17

Buuun !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tiramisu
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulori cu șuncă, cașcaval și baby spanac

ieri la 21:37

Briose cu ton si masline

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta

de RODIMUR 7

ieri la 09:27

RETETA RECOMANDATA
Tartine cu macrou afumat si sfecla