Rulouri cu salata de ciuperci si ton

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 7 Dec 2014 | 8836 vizualizari

 

Astazi vin cu o reteta minunata pentru voi! Este de post, aspectoasa, potrivita chiar si pentru atunci cand aveti musafiri. Facand aceste rulouri mi-au venit deja ceva idei si pentru sarbatori, de niste mini rulouri cu diverse umpluturi. Eu sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulouri:
  • 300 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 150 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr ciuperci taiate
  • 150 ton bucati
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 castravete murat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cu varf maioneza de post
  • frunze de salata verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu salata de ciuperci si ton:

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o amestecam cu zaharul pana la dizolvare, o punem peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic, usor de modelat. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la dospit circa 30 de minute. Luam 5 forme de rulou, ale mele fiind mai subtirele, le-am mai atasat un stat de carton, apoi le-am invelit in staniol. Aluatul dospit il impartim in 5 parti egale. Fiecare bucata o rasucim pana obrinem suluri subtirele. Fiecare sul il rasucim pe cate un rulou si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem si le ungem putin cu un amestec de apa cu ulei, pentru a prinde putin luciu. Le acoperim si le lasam sa se racoreasca.

Daca nu aveti timp sa pregatiti aluatul, puteti folosi foietaj din comert. 

Umplutura: Spalam ciupercile, le punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 de minute. Le scurgem, le lasam sa se racoreasca si le taiem bucati potrivite. Ardeiul rosu il curatam de seminte, il taiem cuburi, castravetele murat il tocam marunt. Desfacem tonul, scurgem uleiul. Intr-un bol amestecam ciupercile, ardeiul rosu, boabele de porumb, castravetele murat, tonul. Condimentam cu sare, piper, iar la final incorporam maioneza. In fiecare rulou punem cate o bucata de frunza de salata, apoi cu ajutorul unei lingurite punem umplutura.

Le asezam pe un platou, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu salata de ciuperci si ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Rocsi 1

15.03.2018, 21:07

Va multumesc mult pentru aprecieri

UrsanMihaela 1

18.03.2019, 11:42

Deja am ramas cu gandul la aceste rulouri, arata fosrte bine, iar de gust nu mai vorbesc, cu siguranta sunt foarte gustoase .

Rocsi 1

18.03.2019, 19:08

Multumesc mult, Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de salata verde