Mancarica de pui cu ardei copti

de Oana in Pui, 3 Iul 2009 | 10714 vizualizari

 

Este una din mancarurile mele preferate, o data cu venirea verii. Delicioasa! Si cred ca merge si cu mamaliguta :)), inca n-am incercat, decat cu paine proaspata facuta de mine :)

 

INGREDIENTE

  • 4 ciocanele de pui
  • 2 cepe maaaari
  • 1/2 kg ardei gras mare
  • 1 kg rosii sau 1 cutie rosii in bulion
  • cativa catei de usturoi
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • o frunza de dafin
  • putin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de pui cu ardei copti:

Ardeiul gras se spala si se pune la copt. Eu am avut si unul rosu prin frigider, am zis sa "scap" de el si l-am copt impreuna cu ceilalti. Rosiile se spala, se oparesc si se curata de coaja si cotoare, apoi se maruntesc la robot sau se dau prin razatoare. De data asta nu mai aveam nici o rosie, asa ca am pus o cutie de rosii in bulion. Mancarea iese gustoasa oricum :)


Pulpitele de pui se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala si se pun la calit in putin ulei si un pahar cu apa. Se adauga ceapa taiata cubulete mai mari, se acopera cu un capac si se lasa sa se inmoaie bine. Se adauga apoi foaia de dafin, sare si piper. Urmeaza rosiile, apoi se lasa sa fiarba la foc mic vreo 10 minute.


Ardeiul copt se curata de coaja si se taie in fasii de 1 cm /2 cm, apoi se adauga in mancarica. La final se pune usturoiul pisat si mararul tocat marunt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de pui cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bunica 1

27.07.2009, 08:16

Am facut-o, dar fara carne. Este delicioasa!

Oana 1

27.07.2009, 12:01

Ma bucur ca ti-a placut, Buni!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
"Kabsa" cu pui