Mancarica de pui cu ardei copti

de Oana in Pui, 3 Iul 2009 | 14705 vizualizari

 

Este una din mancarurile mele preferate, o data cu venirea verii. Delicioasa! Si cred ca merge si cu mamaliguta :)), inca n-am incercat, decat cu paine proaspata facuta de mine :)

 

INGREDIENTE

  • 4 ciocanele de pui
  • 2 cepe maaaari
  • 1/2 kg ardei gras mare
  • 1 kg rosii sau 1 cutie rosii in bulion
  • cativa catei de usturoi
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • o frunza de dafin
  • putin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de pui cu ardei copti:

Ardeiul gras se spala si se pune la copt. Eu am avut si unul rosu prin frigider, am zis sa "scap" de el si l-am copt impreuna cu ceilalti. Rosiile se spala, se oparesc si se curata de coaja si cotoare, apoi se maruntesc la robot sau se dau prin razatoare. De data asta nu mai aveam nici o rosie, asa ca am pus o cutie de rosii in bulion. Mancarea iese gustoasa oricum :)

Pulpitele de pui se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala si se pun la calit in putin ulei si un pahar cu apa. Se adauga ceapa taiata cubulete mai mari, se acopera cu un capac si se lasa sa se inmoaie bine. Se adauga apoi foaia de dafin, sare si piper. Urmeaza rosiile, apoi se lasa sa fiarba la foc mic vreo 10 minute.

Ardeiul copt se curata de coaja si se taie in fasii de 1 cm /2 cm, apoi se adauga in mancarica. La final se pune usturoiul pisat si mararul tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de pui cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu alune