Racituri de porc

de meosiris in Porc, 4 Ian 2011 | 8482 vizualizari

 

Gustul Craciunului de acasa:D!

 

INGREDIENTE

  • 1 buturel de porc
  • 1kg piept de porc
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 pliculete de gelatina
  • 7 catei de usturoi
  • sare, piper.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri de porc:

Spalam si curatam bine carnea, o taiem in bucatele mai mic, curatam legumele si le punem impreuna la fiert. Apa adaugam cat sa le acopere. In cazul in care se mai evapora, mai adugam apa ca sa fie tot timpul acoperite.


Luam spuma cu ajutorul unei linguri si lasam sa fiarba pana cand carnea se desprinde usor de pe os iar apa devine lipicioasa(se lipeste usor de degete).

Cand e totul gata, scoatem legumele si carnea deoparte.

Gelatina o lasam la inmuiat in putina apa rece.


Aruncam cepele(care au stat la fiert numai pentru aroma:D) iar morcovii ii taiem feliute, si apoi fiecare feliuta o taiem astfel incat sa arate ca o stea...eu aveam chef de joaca :D.


Desprindem usor carnea de pe os si o taiem in bucatele mai mici.

Apoi, asezam intr-o caserola stelutele de morcov impreuna cu cateva fire de patrunjel(pentru decor) , apoi carnea taiata.


Cu zeama ramasa am procedat astfel: am strecurat-o, apoi am pus-o la fiert din nou impreuna cu usturoiul pisat. Am lasat sa dea cateva clocote impreuna, apoi am luat-o de pe foc. O mai lasam cateva minute sa se mai racoreasca, apoi luam cateva linguri de zeama si amestecam cu gelatina pana aceasta se topeste. Turnam amestecul obtinut in zeama cu usturoiul pisat si amestecam foarte bine astfel incat gelatina sa cuprinda toata zeama. Condimentam bine si turnam apoi peste carnea din caserole. Se pastreaza la rece.

Mie mi-au iesit 2 caserole(ca in poza) plus un castronas mai mic.

Foarte buna a iesit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

tanyapatap 1

04.01.2011, 15:01

meosiris 1

04.01.2011, 22:06

Da a mers foarte bine de Craciun. Acum trecem usor, usor la regim . Ma bucur ca va place!

divainbucatarie 1

05.01.2011, 10:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Varza cu ciolan afumat in vas roman