Lasagna

de meosiris in Lasagna, 17 Noi 2010 | 6788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cutie paste lasagna,
  • 800g carne tocata,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 cutie de 500g rosii in sos,
  • 4 linguri bulion,
  • 200g mozzarella,
  • 3 catei de usturoi (dar nu foarte mari),
  • 1 lingura ulei,
  • sare, piper,
  • cimbru (daca va mai place si alt condiment, il adaugati fara problema).
  • Sos Bechamel:
  • 150g unt,
  •  4 linguri de faina,
  • 1 l lapte,
  •  sare si piper.-100g cascaval ras, 100g parmezan.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

-Mai intai se pregateste amestecul de carne, calind ceapa, usturoiul pisat si morcovul in lingura de ulei, la foc mediu. Dupa ce sunt gata calite, se adauga rosiile taiate in cubulete impreuna cu sosul lor, condimentele si carnea tocata. Se fierb impreuna 30 de minute.
-Intre timp, se pregateste sosul Bechamel care trebuie sa nu fie prea gros, deoarece foilor de lasagna le trebuie mult lichid in timpul coacerii. Asa ca, se topeste untul, se adauga faina si se omogenizeaza acest amestec, dupa care se adauga usor laptele si condimentele. Se mai fierbe 15-20 de minute.

Acum se pregateste lasagna pentru intrarea in cuptor:D. Se unge o tava bine cu unt, apoi se aseaza ingredientele in straturi : primul strat este de sos Bechamel, al doilea de foi pentru lasagna, al treile de sos Bechamel si carne plus bucatele de mozzarella(mozzarella mie mi-a ajuns numai pentru 2 nivele) si tot asa in continuare pana se vor termina foile de lasagna sau carnea...asa cum mi s-a intamplat mie :D.
Ultimul strat trebuie sa fie de sos Bechamel. Se presara parmezan si cascaval ras si se acopera cu folie de aluminiu. Se introduce in cuptor pentru 25 de minute, apoi se scoate, se da folia de Al deoparte si se mai coace inca 15-20 de minute pentru a se rumeni frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Dana_Retetegg 1

23.11.2010, 23:33

Arata extraordinar de bine

housy 1

25.11.2010, 23:34

eu de vreo 2 ani ma tot pregatesc sa fac lasagna..si parca nu indraznesc..ma tine o scama...... poate k la un mom dat imi iau inima-n dinti..si incerc reteta ta suna f bine

meosiris 1

03.01.2011, 08:39

Multam pentru furci!
Housy, trebuie sa o incerci! E delicioasa! Te asigur!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu piept de pui si ciuperci