meosiris

1

Bucataras
incepator

Hamburg

Bucataras din 29.05.2009

RETETE174
PRIETENI73
Retete

Ardei copti cu smantana

In Mancaruri de legume la 6 Oct 2010

-Ardeii se coc...eu i-am copt in cuptor...apoi se curata si se taie fasii potrivite. -Se toaca ceapa iar morcovul se da pe razatoare, apoi se calesc in putin ulei. -Dupa ce s-au calit indeajuns, se adauga amestecul de smantana si faina (daca mai e nevoie, adaugati putina apa). -Adaugam si...

Piept de pui cu paprika si smantana

In Pui la 5 Oct 2010

-Spalam carnea, apoi o batem putin ca la snitel. -In tava unsa cu putin ulei de masline, asezam carnea, turnam putina apa, apoi condimentam cu toate condimentele din reteta si la urma, pe fiecare bucata asezam cate o lingura de smantana si ramurica parfumata de rozmarin. -Bagam in cuptor...

Salata de sfecla rosie

In Salate la 5 Oct 2010

-Se curata sfecla, se spala si se fierbe. Dupa ce e fiarta, se da pe razatoarea mare si se amesteca cu hrean, dupa gustul fiecaruia. Se condimenteaza cu sare si piper si gata salatica.

Bascute cu dulceata

In Prajituri la 5 Oct 2010

-Amestecam 100ml lapte cald cu drojdia, 1 lingurita de zahar, apoi acest amestec se toarna in mijlocul fainii. -In restul de lapte cald, dizolvam zaharul si zaharul vanilat. -Mixam galbenusurile cu putina sare pana se albesc, iar untul il topim in cuptorul cu microunde. -Dupa ce drojdia...

Prajitura a la Daneza

In Prajituri la 5 Oct 2010

BLAT: -Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste. -Adaugam apa, apoi faina+praful de copt. -Mixam bine si albusurile impreuna cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi adaugam peste galbenusuri, dar nu toata compozitia odata, ci cate jumatate. -Amestecam usor...

Piept de pui crocant

In Pui la 5 Oct 2010

-Am taiat fiecare piept in doua, apoi le-am batut ca la snitele, le-am condimentat, le-am dat prin ou batut, apoi prin pesmet si in cele din urma le-am asezat in tava unsa cu putin ulei. -Le-am lasat la cuptor la foc potrivit pana s-au rumenit asa cum ne place. -De servit le-am servit cu...

Tartine cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2010

-Taiem castravetele felii, le ornam cu pasta de branza pusa intr-un sprit de ornat apoi deasupra asezam cate o bucatica de somon afumat. -In reteta originala, era trecut si 30g unt, insa eu l-am ocolit de data asta.Oricum, rezultatul a fost unul foarte gustos!

Cosulete de foietaj cu salata

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2010

-Intindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic. -Separam albusul de galbenus, iar galbenusul il amestecam cu 1 lingura de lapte. -Batem albusul cu...

Supa imperiala

In Supe la 5 Oct 2010

-Amestecam ouale cu parmezanul ras, apoi adaugam untul. -Se inglobeaza si faina, grisul, nucsoara, sarea si piperul. -Omogenizam compozitia cu ajutorul mixerului. -Compozitia rezultata se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. -Lasam timp de 12 minute, in cuptorul preincalzit, la...

Rulada de curcan cu branza

In Curcan la 5 Oct 2010

-Am amestecat branza feta cu cascavalul, smantana, ardeiul gras taiat cubulete, patrunjelul tocat marunt, apoi am pus sare si piper. -Am spalat pipetul de curcan, apoi l-am taiat fileuri subtiri pe care le-am batut ca la snitele. -Le-am asezat pe o folie de Al, una langa alta, fara sa las...

Salata de cartofi cu castraveti si gogosari

In Salate la 5 Oct 2010

-Toate se taie marunt si se amesteca bine. Rezulta o salata nemaipomenit de delicioasa, dar si calorioasa :) ! -E buna cand esti in pana de idei si timp! -Noi am servit alaturi de cate o frigaruie din piept de pui. Super!

Salata de fasole boabe

In Salate la 5 Oct 2010

-Scoatem fasolea din conserva, o spalam bine apoi o amestecam cu ceapa taiata solzisori, salamul taiat cubulete mici, patrunjelul verde tocat marunt, castravetii si gogosarul feliute. -Saram, piperam si amestecam totul cu maioneza. Este foarte consistenta si foarte buna in acelasi timp!

Strudel cu mere

In Prajituri la 5 Oct 2010

-Taiem aluatul de foietaj pe latime, in 8 bucati (asa mi-au iesit mie). Acum umplem fiecare bucatica de aluat cu umplutura. Punem 1-2 linguri de umplutura pe jumatate dintr-o bucata taiata din foietaj iar marginile le ungem cu albus (albusul il batem putin inainte dar nu prea mult, atat cat...

Salata de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2010

-Am scos din conserva ciupercile, le-am spalat apoi le-am maruntit. -Le-am amestecat cu usturoiul pisat, sarea, piperul si maioneza. Gata salata! Simplu,nu?

Pui cu smantana si cartofi

In Pui la 5 Oct 2010

-Condimentam pulpele taiate in doua si le bagam la cuptor pentru 25 min. -Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim impreuna cu cartofii taiati cubulete, dar nu lasam foarte mult, ci sa fie facute doar pe jumatate. -Acest amestec il adaugam peste pulpe. -Bagam iar la cuptor si mai lasam in jur...

Rulada din piept de pui

In Pui la 5 Oct 2010

-Taiem carnea in felii mai subtiri pe care le batem ca la snitel. -Le condimentam si le asezam pe o folie de aluminiu. Deasupra asezam ardeii grasi taiati cubulete, patrunjel tocat si mozzarella, deasemenea taiata cubulete mici. -Rulam cu ajutorul foii de Al si strangem bine...

Bors de pui

In Ciorbe la 5 Oct 2010

-Spalam pulpele de pui, le taiem in cate doua bucati si le punem la fiert. Cand se aduna spuma, o adunam cu ajutorul unei linguri. -Adaugam ceapa taiata marunt si radacinoasele date pe razatoarea mica. Lasam 15 minute sa fiarba impreuna apoi adaugam ardeiul gras taiat in cubulete mici....

Pui cu capere

In Pui la 5 Oct 2010

-Incingem uleiul de masline, apoi rumenim in el catelul de usturoi si il aruncam. -Punem pulpele de pui in ulei si le rumenim. -Adaugam vinul, supa si caperele. Acoperim si lasam 30 de minute pe foc mic. -Dupa ce s-au scurs cele 30 de minute, adaugam rosiile cubulete, oregano si...

Gulas

In Vita la 5 Oct 2010

-Carnea taiata cubulete se prajeste putin in ulei incins, apoi se scoate si se lasa deoparte. -In acelasi ulei calim ceapa tocata, adaugam carnea, paprika, frunzele de dafin si lasam pe foc mic sa se caleasca impreuna. -Adaugam rosiile cubulete, apa, cartofii taiati cubulete si 1 lingura pasta de...

Piept de pui in sos

In Pui la 5 Oct 2010

-Pieptul de pui il batem usor ca la snitele, il trecem prin faina si il prajim in ulei incins. Cand e gata, il scoatem si il lasam acoperit pana e gata sosul. -Calim ceapa tocata marunt. Adaugam ciupercile si le lasam impreuna cu ceapa cateva minute pe foc mic. -Adaugam vinul si lasam sa...

Fasole cu carnati afumati

In Mancaruri cu carne la 5 Oct 2010

-Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam boabele de fasole si acoperim cu apa. -Adaugam dafinul, sarea si piperul, delikatul si boia si lasam pe foc potrivit cateva minute.Nu lasam mult caci fasolea e deja fiarta. -Separat, prajim putin carnatii taiati in bucati potrivite iar cand sunt...

Friptura din piept de pui

In Pui la 5 Oct 2010

Spalam pieptul de pui, apoi il batem ca la snitel. Condimentam,presaram rozmarinul deasupra carnii si il asezam in tava unsa cu putin ulei de masline. Turnam sosul de soia si bagam la cuptor la foc potrivit pana este gata. Absolut delicios!

Cosulete de paine cu salata de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2010

-Am taiat coaja feliilor de paine, apoi le-am stropit cu putina apa si am aranjat fiecare felie intr-o forma de savarina, apoi am bagat in cuptor la foc potrivit pana au prins o culoare frumoasa. Le scoatem si le lasam sa se raceasca in forme. -Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem...

Pui marocan

In Pui la 5 Oct 2010

-Se taie lamaia felii. -In uleiul incins se pun toate ingredientele in afara de cartofi. -Se lasa cateva minute, apoi se adauga apa. -Se pune apoi totul in tava, se adauga si cartofii cubulete, se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc potrivit. -Cand e aproape gata,...

Prajitura cu mure

In Prajituri la 5 Oct 2010

BLAT: -Separam galbenusurile de albusuri. -Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat. -Adaugam treptat si restul ingredientelor iar la final incorporam cu grija albusurile batute spuma cu un praf de sare. -Compozitia obtinuta o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si...

Ghiveci de legume

In Mancaruri de post la 5 Oct 2010

-Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam toate legumele taiate cubulete si felii. -Acoperim cu apa fierbinte, condimentam si dam la cuptor la foc mic. -Cand e aproape gata, adaugam bulionul si mai lasam putin. -Dupa ce e gata ghiveciul, condimentam cu patrunjel verde tocat marunt.

Tocanita de ardei si ciuperci

In Mancaruri de post la 5 Oct 2010

-Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei. -Se pun ciupercile,apoi se adauga 1/2 cana supa de legume si se lasa la fiert 20 de minute. -Dupa cele 20min se adauga ardeii taiati felii si se lasa la fiert 10 minute. -Se pun rosiile taiate marunt si bulionul. -Lasam la fiert pana scade...

Bezele

In Dulciuri la 8 Aug 2009

-Le-am amestecat usor apoi am bagat mixerul la viteza cea mai mare si le-am batut bine. -Ridicati putin mixerul din compozitie iar cand vedeti ca aceasta ramane fixata fara sa cada, e gata. -Luati cu o lingurita si puneti cate o gramajoara in tava tapetata cu hartie de copt. In varful...

Chiftelute

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2009

-Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei,apoi se amesteca bine cu celelalte ingrediente, cu usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat marunt. -Se formeaza chiftelutele si se prajesc in ulei incins.

Dulceata de mure

In Dulceata / Gem la 6 Aug 2009

-Am amestecat murele cu zaharul si am lasat sa stea 1 ora impreuna.  -Am pus la foc mic si am lasat sa fiarba usor. Cand incepe sa faca spuma, o luam cu ajutorul unei linguri. -Verificam pe o farfurie daca dulceata e gata, turnand o picatura. Daca e gata, inchidem focul si o turnam...

Afisate 91 - 120 din 174 retete    
CONCURS CULINAR - BUCATARASUL LUNII

Postari recente

publicat la 28.02.2012

Melcisori cu pasta de masline

publicat la 28.02.2012

Cartofi inveliti in bacon

publicat la 28.02.2012

Ciuperci pane

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro