Prajitura a la Daneza

de meosiris in Prajituri, 5 Oct 2010 | 9936 vizualizari

 

Recipe by Daneza.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt.
  • CREMA1:
  • 500ml frisca lichida
  • 5-6linguri zahar pudra
  • 225ml iaurt simplu+3 lingurite zahar
  • 2 pliculete gelatina granulata
  • 450g capsuni(in reteta originala se specifica 300g dar eu de data asta am pus capsuni si deasupra prajiturii)
  • CREMA2 (Budinca de vanilie):
  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 60g amidon
  • 800ml lapte rece
  • coaja de lamaie(sau esenta de lamaie)
  • esenta de vanilie
  • 2 pliculete gelatina
  • 75g unt
  • DECOR:
  • capsuni taiate feliute
  • jeleu rosu.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura a la Daneza:

BLAT:

-Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste.

-Adaugam apa, apoi faina+praful de copt.

-Mixam bine si albusurile impreuna cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi adaugam peste galbenusuri, dar nu toata compozitia odata, ci cate jumatate.

-Amestecam usor cu lingura de sus in jos, apoi turnam in tava tapetata cu hartie de copt.

-Coacem in cuptorul preincalzit, la 175C, 25-30min.

-Dupa ce e gata, lasam la racit.



CREMA1:

-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece, apoi dupa ce absoarbe toata apa, o punem pe bain-marie sa se dizolve si lasam la racit la temperatura camerei.

-Gelatina se adauga la iaurt+zahar si se amesteca foarte bine.

-Mixam bine frisca+5-6linguri zahar pudra.

-Peste frisca adaugam iaurtul si capsuni taiate feliute nici prea mari, nici prea mici.

-Omogenizam.



CREMA2:

-Amestecam zaharul cu amidonul, adaugam ouale batute bine si laptele rece.

-Omogenizam si punem pe bain-marie. Amestecam in compozitie pana incepe sa se ingroase.

-Luam de pe foc si adaugam esentele si untul. Amestecam foarte bine.

-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece si lasam sa absoarba toata apa, apoi luam cate putin din crema si turnam peste gelatina. Amestecam pana se dizolva.

-Adaugam gelatina peste budinca si omogenizam.

-Lasa putin la racit.



-Taiem blatul in 2.

-Asezam folie de aluminiu in tava, apoi asezam prima parte de blat.

-Se insiropeaza blatul cu sirop sau suc de fructe, apoi se toarna crema1. Dam la frigider pana se intareste crema1.

-Scoatem tava din frigider, asezam cel de-al doilea blat, il insiropam si turnam crema2 .

-Dam iar la frigider.

-Dupa ce s-a intarit si budinca, asezam peste ea feliute subtiri de capsuni, preparam jeleul dupa instructiunile de pe plic, apoi il turnam peste budinca si capsuni.

-Lasam iar la frigider pana se intareste totul, apoi se poate servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura a la Daneza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Corinuta 1

07.10.2010, 13:17

meosiris 1

03.01.2011, 09:00

Intotdeauna ramane cate o bucatica in cazul in care se mai iveste careva pofticios . Da, am avut ceva activitate! Multumesc mult!

elena1988 1

24.02.2011, 09:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de prune