Prajitura a la Daneza

de meosiris in Prajituri, 5 Oct 2010 | 8899 vizualizari

 

Recipe by Daneza.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt.
  • CREMA1:
  • 500ml frisca lichida
  • 5-6linguri zahar pudra
  • 225ml iaurt simplu+3 lingurite zahar
  • 2 pliculete gelatina granulata
  • 450g capsuni(in reteta originala se specifica 300g dar eu de data asta am pus capsuni si deasupra prajiturii)
  • CREMA2 (Budinca de vanilie):
  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 60g amidon
  • 800ml lapte rece
  • coaja de lamaie(sau esenta de lamaie)
  • esenta de vanilie
  • 2 pliculete gelatina
  • 75g unt
  • DECOR:
  • capsuni taiate feliute
  • jeleu rosu.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura a la Daneza:

BLAT:
-Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste.
-Adaugam apa, apoi faina+praful de copt.
-Mixam bine si albusurile impreuna cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi adaugam peste galbenusuri, dar nu toata compozitia odata, ci cate jumatate.
-Amestecam usor cu lingura de sus in jos, apoi turnam in tava tapetata cu hartie de copt.
-Coacem in cuptorul preincalzit, la 175C, 25-30min.
-Dupa ce e gata, lasam la racit.

CREMA1:
-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece, apoi dupa ce absoarbe toata apa, o punem pe bain-marie sa se dizolve si lasam la racit la temperatura camerei.
-Gelatina se adauga la iaurt+zahar si se amesteca foarte bine.
-Mixam bine frisca+5-6linguri zahar pudra.
-Peste frisca adaugam iaurtul si capsuni taiate feliute nici prea mari, nici prea mici.
-Omogenizam.

CREMA2:
-Amestecam zaharul cu amidonul, adaugam ouale batute bine si laptele rece.
-Omogenizam si punem pe bain-marie. Amestecam in compozitie pana incepe sa se ingroase.
-Luam de pe foc si adaugam esentele si untul. Amestecam foarte bine.
-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece si lasam sa absoarba toata apa, apoi luam cate putin din crema si turnam peste gelatina. Amestecam pana se dizolva.
-Adaugam gelatina peste budinca si omogenizam.
-Lasa putin la racit.

-Taiem blatul in 2.
-Asezam folie de aluminiu in tava, apoi asezam prima parte de blat.
-Se insiropeaza blatul cu sirop sau suc de fructe, apoi se toarna crema1. Dam la frigider pana se intareste crema1.
-Scoatem tava din frigider, asezam cel de-al doilea blat, il insiropam si turnam crema2 .
-Dam iar la frigider.
-Dupa ce s-a intarit si budinca, asezam peste ea feliute subtiri de capsuni, preparam jeleul dupa instructiunile de pe plic, apoi il turnam peste budinca si capsuni.
-Lasam iar la frigider pana se intareste totul, apoi se poate servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura a la Daneza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Corinuta

Corinuta 1

07.10.2010, 13:17

meosiris

meosiris 1

03.01.2011, 09:00

Intotdeauna ramane cate o bucatica in cazul in care se mai iveste careva pofticios . Da, am avut ceva activitate! Multumesc mult!

elena1988

elena1988 1

24.02.2011, 09:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!