Bascute cu dulceata

de meosiris in Prajituri, 5 Oct 2010 | 4053 vizualizari

 

Recipe by Poca.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 60g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 80g unt
  • 42g drojdie(atat cantareste la noi un cubulet de drojdie)
  • 250ml lapte
  • putina sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu dulceata:

-Amestecam 100ml lapte cald cu drojdia, 1 lingurita de zahar, apoi acest amestec se toarna in mijlocul fainii.

-In restul de lapte cald, dizolvam zaharul si zaharul vanilat.

-Mixam galbenusurile cu putina sare pana se albesc, iar untul il topim in cuptorul cu microunde.

-Dupa ce drojdia incepe sa se umfle, adaugam peste ea toate ingredientele si framantam un aluat.

-Lasam la crescut pana creste bine si se face mare-mare:).

-Dupa ce e gata crescut, intindem o foaie de cca 1 cm latime si apoi cu un pahar taiem forme rotunde.

-Asezam formele in tava, le mai lasam 15-20 min la crescut, apoi tot cu un pahar, facem o gaura in mijlocul fiecarei forme.

-Le ungem cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si le bagam in cuptorul preincalzit la 175C.

-Dupa 20 de minute le verificam. Daca sunt gata, le scoatem, le lasam la racit apoi mijlocul fiecarei forme il umplem cu dulceata de zmeura...eu asta am avut.

In reteta originala, Poca a pus capsuni si caise din dulceata chiar inainte de a le baga la cuptor, dar daca puneam dulceata mea de zmeura, care era prea subtire, curgea peste tot si nu cred ca mai iesea ceva asa frumos:).

Sunt foarte gustoase si pufoase! Se aseamana la gust cu gogosile, numai ca partea buna este ca nu sunt prajite in ulei ;) .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

ony 1

23.10.2010, 16:20

la favorite direct plus 5 f,super

meosiris 1

03.01.2011, 08:58

Multam dragele mele!

Ligia Bxl 1

22.01.2011, 14:07

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa cu blat de cocos