Strudel cu mere

de meosiris in Prajituri, 5 Oct 2010 | 7394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g foietaj
  • 8-9 mere
  • 130g zahar
  • scortisoara
  • 1 ou.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

-Taiem aluatul de foietaj pe latime, in 8 bucati (asa mi-au iesit mie). Acum umplem fiecare bucatica de aluat cu umplutura. Punem 1-2 linguri de umplutura pe jumatate dintr-o bucata taiata din foietaj iar marginile le ungem cu albus (albusul il batem putin inainte dar nu prea mult, atat cat sa se desprinda, cu ajutorul unei furculite).Cu cealalta jumatate de aluat acoperim umplutura, avand grija sa suprapunem bine marginile.

-Asa procedam la fiecare bucata de aluat in parte. Eu am facut aceasta operatiune direct in tava tapetata cu hartie de copt, ca sa nu se lipeasca pe masa de lucru.

-Dupa ce am terminat toate strudele de impaturit, facem un model deasupra strudelui cu ajutorul unui cutitas, ungem cu galbenus de ou+1 lingura lapte si dam la cuptor la 180C pana este gata. In timp ce se coace, dupa ce se umfla, nu prea se mai vad micile gaurelele facute cu cutitasul, asa ca deschideti cuptorul si mai intepati putin aluatul in aceleasi locuri.

-Cand e gata, se pudreaza cu zahar vanilat.

UMPLUTURA :

-Spalati merele, le curatati de mijlocul cu seminte, apoi taiati felii subtiri si fiecare felie o taiem in bucatele mici pe care le amestecam cu zahar si le punem pe foc la calit. Lasam pana se evapora toata zeama lasata.

-Luam de pe foc, lasam la racit, apoi amestecam merele cu scortisoara...si iata umplutura strudelelor.

Excelente!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

nadina73 1

07.10.2010, 02:44

bune tare ne plc mult

meosiris 1

03.01.2011, 09:05

elena1988 1

24.02.2011, 09:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de mere si ciocolata