Prajitura cu mure

de meosiris in Prajituri, 5 Oct 2010 | 4487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 7 oua
  • 150g zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de coptvanilie
  • 1 pliculet zahar vanilat.
  • CREMA:
  • 300g mure (sau orice fructe de padure aveti)
  • 100g zahar
  • 500g frisca lichida
  • 2 pliculete gelatina.
  • SIROP:
  • 100g zahar
  • 100 ml apa
  • esenta rom.
  • ORNAT:
  • 2 pliculete jeleu mure.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure:

BLAT:

-Separam galbenusurile de albusuri.

-Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat.

-Adaugam treptat si restul ingredientelor iar la final incorporam cu grija albusurile batute spuma cu un praf de sare.

-Compozitia obtinuta o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si o bagam in cuptorul preincalzit la 180C pana se rumeneste frumos.



SIROP:

-Caramelizam zaharul iar cand este deja lichid, turnam apa si amestecam pana se dizolva tot zaharul.

-Lasam la racit.

-Dupa ce se raceste, turnam putina esenta de rom.



CREMA:

-Facem un piure din mure iar 4 linguri de piure le punem la foc mic pana se incalzeste bine. Luam de pe foc si dizolvam in el gelatina. Lasam sa se umfle.

-Intre timp, batem bine frisca, apoi o amestecam cu piureul de fructe.

-Punem gelatina iarasi pe foc mic pana devine lichida, apoi o amestecam cu amestecul de frisca si mure.



-Taiem blatul in doua. Asezam prima parte in tava, o insiropam si turnam 70% din crema, apoi deasupra asezam si cea de a doua parte a blatului pe care la fel o insiropam si cu grija turnam restul de crema.

-Ornam cu mure iar deasupra turnam cu grija jeleul preparat dupa instructiunile de pe plic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

meosiris 1

06.10.2010, 11:25

gaby, ti-as da cu mare placere dar momentan nu am. Prajitura este facuta cu murele culese de noi doi de aici, din Germania . Anul asta am stat cam mult prin Romania si am ratat sezonul aici. Cand am ajuns, toate murele erau uscate
Oricum, prajitura e suuuper! Multumesc de aprecieri!

Ramonica 1

18.10.2010, 21:50

Cred ca e la fel de buna pe cat de bine arata

elena1988 1

24.02.2011, 09:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura marmorată cu jeleu de vișine