Prajitura rasturnata cu piersici si banane

de Anamaria7 in Prajituri, 10 Iul 2011 | 4341 vizualizari

 

O minunatie de prajitura, inmiresmata ca o dimineata de vara la rasarit si colorata ca un apus de soare :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3c faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lgt scortisoara
  • 115 gr unt
  • 1 1/4c zahar
  • 4 oua
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1c lapte
  • 1c nuca maruntita
  • Fructe caramelizate:
  • 85 gr unt
  • 1c zahar brun
  • 1 lgt scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu piersici si banane:

Incalzim cuptorul la 190C. Eu am folosit o tava dreptunghiulara destul de adanca (5-6cm).


Fructe caramelizate:


Punem zaharul la caramelizat la foc mic, iar cand a capatat o nuanta aramie si s-a topit adaugam untul si scortisoara. Piersicile si bananele taiate feliulte se vor aseza in tava peste acest strat de caramel aromat.


Blat:


Amestecam bine faina, praful de copt, sarea si scortisoara. Separat mixam untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare pana la omogenizare, iar la final punem vanilia. Incorporam amestecul de faina si laptele punand alternativ, in 2-3 etape, cu mixerul pe viteza mica. Nuca se adauga amestecand cu lingura.


La final, turnam compozitia peste fructe si dam tava la cuptor cca 45 min, pana ce prajitura devine rumena deasupra si trece testul scobitorii.

 

TIPS-URI

1

Acest "Upside-Down Cake" se poate face cu banane, piersici, nectarine, mere, portocale si ooorice alt fruct va trece prin cap :P

2

Prajitura se lasa sa se raceasca de tot in tava, apoi se trece cu un cutit pe margini si se rastoarna pe un platou. Sucul lasat de fructe in caramel va insiropa miiinunat blatul :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu piersici si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mirela0911 1

10.07.2011, 22:59

Woau, ce descriere foarte buna prajitura

mamaieelena 1

11.07.2011, 07:37

Lau 1

11.07.2011, 13:53

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Baclava rulouri