Prajitura rasturnata cu piersici si banane

de Anamaria7 in Prajituri, 10 Iul 2011 | 5878 vizualizari

 

O minunatie de prajitura, inmiresmata ca o dimineata de vara la rasarit si colorata ca un apus de soare :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3c faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lgt scortisoara
  • 115 gr unt
  • 1 1/4c zahar
  • 4 oua
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1c lapte
  • 1c nuca maruntita
  • Fructe caramelizate:
  • 85 gr unt
  • 1c zahar brun
  • 1 lgt scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu piersici si banane:

Incalzim cuptorul la 190C. Eu am folosit o tava dreptunghiulara destul de adanca (5-6cm).

Fructe caramelizate:

Punem zaharul la caramelizat la foc mic, iar cand a capatat o nuanta aramie si s-a topit adaugam untul si scortisoara. Piersicile si bananele taiate feliulte se vor aseza in tava peste acest strat de caramel aromat.

Blat:

Amestecam bine faina, praful de copt, sarea si scortisoara. Separat mixam untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare pana la omogenizare, iar la final punem vanilia. Incorporam amestecul de faina si laptele punand alternativ, in 2-3 etape, cu mixerul pe viteza mica. Nuca se adauga amestecand cu lingura.

La final, turnam compozitia peste fructe si dam tava la cuptor cca 45 min, pana ce prajitura devine rumena deasupra si trece testul scobitorii.

TIPS-URI

1

Acest "Upside-Down Cake" se poate face cu banane, piersici, nectarine, mere, portocale si ooorice alt fruct va trece prin cap :P

2

Prajitura se lasa sa se raceasca de tot in tava, apoi se trece cu un cutit pe margini si se rastoarna pe un platou. Sucul lasat de fructe in caramel va insiropa miiinunat blatul :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu piersici si banane" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulada cu carnati si cascaval
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

ieri la 19:24

Gogosari in sos de mustar

ieri la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Madelene