Aperitiv cachir - parizer algerian
Postat de: ctlinaTaiati carnea bucati mici si puneti-o in mixer sau robotul de bucatarie. Adăugați ouăle, brânza felii, condimentele. Mixati totul. Apoi adăugați făina și uleiul și mixati din nou.... Citeste continuarea
Maakouda a la chakchouka
Postat de: CrissEu am pregatit mai intai umplutura. Ardeii se coc pe plita, apoi se curata de coaja si se taie cubulete.. Rosia se opareste, se decojeste si se taie cubulet. Ceapa se taie solzisori si se caleste... Citeste continuarea
Mancarica cu dovlecei, rosii si oua
Postat de: ctlinaCuratati si spalati legumele. Taiati bucatele ardelul si dovleceii. Tocati marunt cceapa si usturoiul. Incalziti uleiul intr-o cocota. Reveniti ceapa, usturoiul si paprika.... Citeste continuarea
Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica
Postat de: ctlinaPuneti intr-un castron sau in bolul robotului faina de naut, uleiul, ouale, laptele, semintele de chimen, branza topita, si sarea. Amestecati bine cu un tel sau la robot. Incorporati treptat... Citeste continuarea
Placinta Pastilla cu carne de vita si migdale
Postat de: ctlinaPrajiti migdalele feliate intr-o tigaie fara ulei. Aveti grija sa nu arda si dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti in uleiul incins ceapa si usturoiul cu pudra... Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuci si portocale
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Bateti untul moale cu zaharul si coaja de portocala. Adaugati treptat ouale si albusul de ou amestecand. Incorporati nucile macinate si treptat faina... Citeste continuarea
Desert clatite cu o mie de gauri/ Baghrir
Postat de: ctlinaIntr-un castron adanc, amestecati, faina, grisul si sarea. Incorporati apa calduta si adaugati drojdia. Amestecati si turnati compozitia intr-un blender sau robot. Mixati timp de 5 minute.... Citeste continuarea
Tajina cu pui si cartofi
Postat de: ctlinaCu o seara inainte, puneti la inmuiat nautul, in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2a zi, scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert, in apa noua... Citeste continuarea
Supa algeriana - Chorba Beida
Postat de: ctlinaCuratati si spalati legumele. Pueti rumeni carnea cu ceapa tocata marunt, intr-un pic de ulei. Eu am pus intr-o oala adanca, pieptul de pui taiat in 2 cu legumele curatate intregi.... Citeste continuarea
Paine/clatita berbera Bouchiar
Postat de: ctlinaDizolvati drojdia uscata intr-un pic de apa calduta si lasati sa-si dubleze volumul. In bolul robotului sau intr-un castron adanc, puneti faina, praful de copt, sarea, zaharul si grisul... Citeste continuarea
Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun
Postat de: hannaPuneti uleiul cu ceapa si usturoiul, puiul si sarea, piperul si turmericul pe foc pana ceapa devine aurie. Adaugati apa atat cat sa acopere puiul si lasati la foc mic cam 20 minute. Pe urma,... Citeste continuarea
Couscous in sos picant cu legume si miel (metoda din sat arab)
Postat de: hannaPrepararea cuscusului: Intr-un bol incapator se pun 3 cani de cuscus. Se stropeste cu putina apa si se amesteca cu degetele. Cand incepe sa se inchege, puneti cuscusul intr-o sita pe... Citeste continuarea
Orz in sos de tomate cu legume si aripioare de pui picante
Postat de: hannaIntr-un vas se amesteca sare, piper si boia iute cu o lingura de ulei. Se face o pasta si se adauga peste aripioarele de pui. Se lasa deoparte. Se curata legumele si se taie in jumatate. Ceapa... Citeste continuarea
Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita
Postat de: hannaEu am pregatit acest fel intr-o oala cu presiune pentru ca am folosit carnita de vita. Pentru inceput am pus carnita in ulei, la foc mic, am lasat sa se prajeasca putin dupa care am... Citeste continuarea
Cous-cous cu legume
Postat de: SylviaDin compozitie va dati seama ca acest fel de mancare este o explozie de culori si savori, diferite texturi care se vor imbina armonios in final, este atat de buna incat carnea nu isi mai gaseste... Citeste continuarea
Majhouba (Clătite algeriene)
Postat de: SatisfyyourcravingsCeapa, împreună cu chilli și morcovul se pasează fin cu ajutorul unui aparat de bucătărie. Se încălzește uleiul la foc mediu și se adaugă mixul de ceapă, morcovi și... Citeste continuarea
Tli Tli cu pui - Tli Tli B’djedj-reteta algeriana
Postat de: Mihaela11_joPuiul se curata, se spala si se taie in sferturi (eu am folosit 2 piepturi de pui pe care le-am taiat in jumatati). Intr-o cratita de fiert sub presiune, se incinge margarina de palmier,... Citeste continuarea
Cuscus cu peste si sos iute-dulceag
Postat de: cristinneCus-Cus-ul: Se taie fff marunt ceapa. Se pune la calit usor ceapa marunta cu 2linguri de ulei de masline si cana de cus cus. Se amesteca continuu si se rumeneste frumos usor pret de cateva... Citeste continuarea