Tajina cu pui si cartofi

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 14 Iun 2017 | 872 vizualizari

 

Tajina sau tagine este in mod traditional, o mancare familiala si conviviala in bucatariile din Africa de Nord, Algeria, Maroc si Tunisia.
 Numele felului de mancare vine de la oala speciala din lut in care se gateste mancarea.
Este de fapt, o tocana gatita la foc mic, din care rezulta o carne frageda cu legume aromate si sos. Tocana aceasta trebuie neaparat fiarta la foc mic intr-un vas (de lut daca aveti) acoperit.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/tajina-cu-pui-si-cartofi.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui taiat in bucati
  • 5-6 cartofi
  • 250 g de năut boabe (pus la-nmuiat o seara inainte)
  • 300 g de mazare boabe
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • patrunjel si coriandru proaspat
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare, piper, boia de ardei iute
  • 1 lingura de curcumă
  • o mana de masline verzi fara samburi
  • 2 linguri concentrat de rosii (facultativ )
  • 1/2 lamaie pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajina cu pui si cartofi:

Cu o seara inainte, puneti la inmuiat nautul, in apa rece.


Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2a zi, scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece.


Puneti-l la fiert, in apa noua fara sare. Curatati de spuma in mod regulat si lasati sa fiarba la foc potrivit, 1 h - 1 h 15.


Cand nautul este fiert, il scurgeti si-l lasati sa se raceasca.


Spalati, curatati (parliti si-ndepartati grasimea) carnea de pui si puneti-o la prajit intr-o cratita, in uleiul de masline incins.


Rumeniti pe toate partile, puneti sare si piper.


Scoateti carnea si puneti la prajit ceapa, usturoiul si pudra de curcuma.


Adaugati carnea si rumeniti impreuna. Puneti mazarea, amestecati si acoperiti cu apa fierbinte. Adaugati sare si piper, acoperiti si lasati sa fiarba 15-20 minute.


Incorporati apoi nautul, bulionul de rosii, boia de ardei dupa gust, acoperiti si fierbeti la foc potrivit, inca 15 -20 minute.


Curatati intre timp cartofii si taiati-i bucatele.


Puneti-i la prajit intr-o tigaie, in cateva linguri de ulei incins . Presarati sare si piper.


Cand puiul est fiert si lichidul a scazut, puteti adauga cartofii prajiti, maslinele si verdeata tocata.


Lasati 2-3 minute pentru ca cartofii sa se-mbibe de sos. Luati de pe foc, este gata.


Serviti cald si decorati cu felii de la lamaie si verdeata tocata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina cu pui si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

alilianaa 1

14.06.2017, 21:11

mirela0911 1

15.06.2017, 11:05

Bun!

kytz 1

17.06.2017, 07:33

Sigur e un deliciu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Porumbei la tava cu salata de cartofi