Vinete umplute

de Geanina87 in Mancaruri cu carne, 4 Apr 2013 | 4030 vizualizari

 

E un fel de mancare pe care l-am mancat in Italia pentru prima data. Mi-a placut atat de mult incat a trebuit sa incerc si eu reteta, iar rezultatul a fost pe masura asteptarilor....absolut gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete potrivite
  • 500 g carne tocata
  • 200 g branza rasa
  • miezul de la o felie de paine
  • 3 linguri pesmet
  • 750g pulpa de rosii
  • patrunjel maruntit
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Incepem prin a taia coditele vinetelor. Le spalam, le uscam si le taiem in jumatate. Cu un cutit sau chiar cu o lingura le scoatem miezul pe care il punem deoparte,presaram sare si le lasam cu fata in jos pana cand pregatim umplutura.


Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, punem jumatate din ulei la incins, adaugam 2 catei de usturoi si ii lasam pana isi schimba culoarea, dupa care ii scoatem si ii aruncam.Tocam ceapa marunt si o prajim in uleiul in care a fost usturoiul,dupa care adaugam pulpa de rosii.Lasam la foc mic si amestecam din cand in cand.Daca e nevoie se poate aduga 1/2 cescuta cu apa.Se condimenteaza cu sare si piper,iar la final se adauga patrunjelul.


Pregatim un vas mai mare in care punem carnea tocata,branza,painea inmuiata in apa si scursa bine,pesmetul,2 catei de usturoi maruntiti,miezul de vinete pe care l-am taiat in cubulete si l-am prajit in putin ulei,patrunjel si 2 linguri de sos de rosii.Amestecam bine si condimentam cu sare si piper. Umplem vinetele,adaugam cate o lingura de sos de rosii peste fiecare in parte si le dam la cuptorul preincalzit 180° pentru aproximativ 40 min.Se servesc cu sos de rosii.

TIPS-URI

1

Pentru a nu iesi un sos de rosii acru sau pentru a elimina aciditatea din rosii,se adauga 1/2 lingurita de zahar.

2

Carnea tocata se poate praji inainte sa o amestecam cu celelalte ingrediente pentru umplutura de vinete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Geanina87 1

05.04.2013, 21:17

Multumesc

RuxyRux 1

05.04.2013, 21:45

Excelenta reteta!

Geanina87 1

06.04.2013, 22:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute la cuptor