Chiftele marinate

de Panacris in Mancaruri cu carne, 24 Apr 2013 | 5812 vizualizari

 

Un fel doi, de mâncare, foarte apreciat în familia noastră!

 

INGREDIENTE

  • carne tocată amestec (vită+porc) cca . 1000 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • usturoi 4-5 căței,
  • făină albă de grâu 2 linguri,
  • pâine de a doua zi 2 felii,
  • ouă de găină 2 bucăți,
  • ceapă verde 3 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit, cca 500 ml.,
  • ketchup Panacris, http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-2-36567.html 1000 ml,
  • foaie de dafin.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate:

Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece, cca. 3 minute. Se amestecă energic cele două feluri de carne, până se omogenizează. Apoi se asezonează de sarepiper, boia , usturoi. Se adaugă ouăle, pâinea stoarsă, făina, verdețurile tocate mărunt și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe, care se prăjesc în ulei încins

Între timp se pune la fiert ketchup-ul ( vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-2-36567.html) , se adaugă foaia de dafin și chifteluțele, se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit, până se împreună gusturile.

Se servesc alaturi de găluște de cartofi, cartofi natur sau piure după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

ketchup-ul se poate înlocui cu bulion aromat( bulion, sare, piper, cimbru, zahăr, oțet sau zeamă de lămâie!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diana_k 1

25.04.2013, 09:38

ce bunatate de mancare avem aici

Satisfyyourcravings 1

25.04.2013, 11:15

Arată super!

Bucataras Monica 1

25.04.2013, 11:30

imi plac chiftelutele tale si sunt sigura ca si gustul este pe masura

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Chiftele marinate