Iepure de camp la cuptor

de lilik in Mancaruri cu carne, 30 Iun 2011 | 35486 vizualizari

 

am mai facut o reteta asemanatoare,dar cu iepure de cumparat....este o mare diferenta intre cele 2 tipuri si nu numai gustul dar si fragezimea carnii...daca aveti ocazia incercati...mie in urma cu ceva timp mi-a adus o cunostinta 2,unul l-am pregatit atunci si celalalt l-am bagat in congelator,insa acum i-a venit vremea si lui...

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure de camp
  • 3 morcovi
  • 2 tije de telina
  • 4 cartofi
  • o mana de maline verzi
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • vin alb
  • rozmarin
  • salvie
  • sare,piper
  • 5-6 rosii cherry
  • ulei de masline
  • 3 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure de camp la cuptor:

Spalam iepurele bine,apoi il punem,intreg,cateva ore(eu l-am lasat o noapte) in apa(apa trebuie sa il acopere) cu cele 3 lamai taiate in 4.


A doua zi scoatem iepurele din apa il mai spalam o data si il portionam,apoi frecam fiecare bucata cu sare,rozmarin si salvie.


Curatam usturoiul si il punem intr-o oala la calit,cand incepe sa se rumeneasca punem bucatile de carne si le intoarcem pe toate partile apoi stingem cu un pahar de vin alb si lasam sa se evapore.


Pregatim legumele:morcovii ii curatam si ii taiem dupa plac,tijele de teline le tocam,ceapa o taiem felii,rosiile in 2,si cartofii in 4(depinde cat sunt de mari).


Luam o tava incapatoare si punem pe fund putin ulei apoi punem carnea,morcovii,ceapa,telina,maslinele,rosiile,punem sare,piper,inca putina salvie si rozmarin,2-3 catei de usturoi,2 pahare cu vin alb,1 pahar cu apa,apoi acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 200°.


Dupa 15-20 de minute scoatem tava,intoarcem carnea si punem cartofii,apoi acoperim din nou si mai dam la cuptor.


Eu nu m-am uitat la ceas dar cand cartofii sunt copti si in carne intra furculita fffff usor sunt gata.


Daca vreti ultimele 10 minute puteti lasa fara folie deasupra pt a se rumenii,eu nu am lasat si a fost delicios.

 

TIPS-URI

1

se lasa in apa cu lamaie cateva ore pt ca iepurele de camp are un miros aparte si lamaia il indeparteaza cat de cat;tocmai de aceea eu il frec cu salvie si rozmarin.

2

Puteti face si iepure de cumparat in acest fel doar ca nu e nevoie sa lasati in apa cu lamaie.

3

daca aveti puneti si 1-2 linguri de capere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure de camp la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

lilik 1

01.07.2011, 23:38

Vladimir,Mamaieelena

Lau 1

02.07.2011, 09:24

bun

adry88 1

02.07.2011, 14:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei de pui cu mazare
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cuptor