Pulpa de miel in ierburi aromate

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 14 Iun 2010 | 7718 vizualizari

 

Va propun aceasta friptura foarte aromata si fina, excelenta pentru un pranz sau o cina cu prietenii sau in familie.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • o pulpa mai mare de miel,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • un catel de usturoi, 
  • ierburi aromate in functie de preferinte ( eu am pus salvie proaspata si un amestec de ierburi uscate pentru salate care contin cam toate aromele) 
  • o lingura de amestec de  seminte aromate ( coriandru, chimen, fenicul, ienibahar) . Este minunat acest amestec la orice friptura , daca nu il gasiti preparati-l acasa cu seminte cumparate preparat si puse in aceasi proportie, da o aroma aparte si se lipesc foarte frumos de friptura.
  • Pentru marinat carnea avem nevoie de :
  • 250 ml vin rosu,
  • o lingura de otet balsamic,
  • o lingurita de miere,
  • 2 linguri de sos de soia,
  • 50 ml ulei de masline.
  • Eu am mai pus 2 linguri de amestec de legume taiate marunt ( ceapa, rosie, ciuperci aromate ) pentru a  inlocui   vegeta sau alte aromatizante artificiale.
  • Optional puteti adauga la friptura castane, masline, ardei rosu.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel in ierburi aromate:

Se spala carnea si se ususca cu un servet absorbant. Se freaca bine cu sare, piper si boia si se impaneaza din loc in loc cu un catel de usturoi taiat bucatele . Se aseaza intr-un vas mai adanc si se toarna peste ea marinata facuta din toate ingredientele mentionate mai sus. Dupa aceea se adauga ierburile aromate si amestecul de semninte si se da la frigider pret de cateva ore.  Dupa ce a stat la frigider se aseaza in  vasul  pentru pus la cuptor, mai punem peste o lingurita de seminte aromate si  se mai adauga incet in vas fara sa atingem carnea 150-200 ml apa si se pune la cuptor, eu am folosit vasul roman.

 Se lasa cu capac la 220 de grade timp de o ora ( daca nu folositi vasul roman puteti sa lasati si mai mult completand cu apa daca e cazul din cand in cand) . Dupa ce carnea este bine patrunsa adaugam restul ingredientelor pentru garnitura ( eu am pus castane, un ardei rosu taiat rondele si  o mana de masline) . Mai lasam fara capac la 190 de grade inca 30- 45 de minute sa se rumeneasca incet si sa se patrunda bine carnea.  Se serveste cu garnitura la alegere si o salata lejera de cruditati, noi am servit-o cu o salata de vara de cruditati

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel in ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Roxana 1

14.06.2010, 16:06

eu nu mananc miel dar arata intr-un mare fel

madi_marin 1

14.06.2010, 17:06

evident nota maxima si de la mine....

Sylvia 1

14.06.2010, 17:16

Multumesc de laude.Sotul meu care nu manca miel inainte de cand il prepar asa cu marinata asta si ierburile aromate il mananca si zice ca e f bun ca nu mai are gustul ala pronuntat "de miel"

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel