Sufleu de cartofi cu sunca

de Corinuta in Mancaruri cu carne, 8 Aug 2010 | 2439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi de fiert
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 200 g ceapa
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 1 lingurita oregano
  • 200 g sunca fiarta
  • 50 g pesmet
  • 100 g cascaval
  • 3 oua
  • 375 ml lapte
  • nucsoara rasa
  • sare si piper macinat
  • 40 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi cu sunca:

Se spala cartofii si se presara deasupra chimenul. Se acopera cu apa si se fierb acoperit timp de aprox. 25 minute.


Intre timp se curata ceapa, se taie felii subtiri si se caleste in ulei, pana se inmoaie. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbrisor si oregano, apoi se ia de pe foc.


Se taie sunca in cubulete mici si se da cascavalul pe razatoare. Se bat ouale, se adauga laptele, apoi se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.


Se unge cu unt un vas termorezistent. Se varsa apa de pe cartofi, se curata si se taie rondele. Se aseaza in vas in straturi alternante cu sunca si ceapa.


Se toarna deasupra amestecul de oua si lapte, se presara cascavalul ras si pesmetul. Se baga la cuptor si se coace 30-40 de minute. Daca suprafata se rumeneste prea repede se acopera cu o folie de aluminiu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi cu sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

08.08.2010, 18:18

ce interesant

rivka 1

09.08.2010, 10:39

ce bine arata!
eu mi-am spart vasul de yena si acum nu mai gasesc nicunde de cumparat, parca nu s-ar mai produce.... e chiar culmea, cand aveam erau peste tot , la preturi de nimic...

mena29 1

09.08.2010, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti