Sufleu de cartofi cu sunca

de Corinuta in Mancaruri cu carne, 8 Aug 2010 | 3063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi de fiert
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 200 g ceapa
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 1 lingurita oregano
  • 200 g sunca fiarta
  • 50 g pesmet
  • 100 g cascaval
  • 3 oua
  • 375 ml lapte
  • nucsoara rasa
  • sare si piper macinat
  • 40 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi cu sunca:

Se spala cartofii si se presara deasupra chimenul. Se acopera cu apa si se fierb acoperit timp de aprox. 25 minute.


Intre timp se curata ceapa, se taie felii subtiri si se caleste in ulei, pana se inmoaie. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbrisor si oregano, apoi se ia de pe foc.


Se taie sunca in cubulete mici si se da cascavalul pe razatoare. Se bat ouale, se adauga laptele, apoi se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.


Se unge cu unt un vas termorezistent. Se varsa apa de pe cartofi, se curata si se taie rondele. Se aseaza in vas in straturi alternante cu sunca si ceapa.


Se toarna deasupra amestecul de oua si lapte, se presara cascavalul ras si pesmetul. Se baga la cuptor si se coace 30-40 de minute. Daca suprafata se rumeneste prea repede se acopera cu o folie de aluminiu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi cu sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

08.08.2010, 18:18

ce interesant

rivka 1

09.08.2010, 10:39

ce bine arata!
eu mi-am spart vasul de yena si acum nu mai gasesc nicunde de cumparat, parca nu s-ar mai produce.... e chiar culmea, cand aveam erau peste tot , la preturi de nimic...

mena29 1

09.08.2010, 10:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa 5

ieri la 14:11

Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa 5

ieri la 11:55

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

ieri la 10:35

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

de Ancutsa 5

pe 18.10 la 22:34

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata