PIEPT DE GASCA CU FRUCTE CONFIATE

de Roda in Mancaruri cu carne, 10 Mai 2009 | 3017 vizualizari

 

Combinatiile de carne si fructe nu numai ca sunt gustoase , dar sunt si mai sanatoase.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de gasca de 1 kg.dezosat,
  • 1 lingurita maghiran,
  • 1 lingurita rozmarin,
  • 7-8 boabe de ienupar,
  • 1 lingurita praf de ghimbir ,
  • 1 lingurita sare,
  • 5 linguri ulei,
  • 10 caise confiate,
  • 10 smochine confiate,
  • 10 prune uscate ,
  • 1/2 lingurita scortisoara,
  • 5 cuisoare,
  • 300g.struguri albi,
  • 1dl. vin alb ,
  • 1 lingura faina sau 1 lingura amidon alimentar;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PIEPT DE GASCA CU FRUCTE CONFIATE:

1.Se amesteca maghiranul cu rozmarinul,cu ienuparul zdrobit in piulita ,cu ghimbirul,cu sarea si cu uleiul.Cu acest amestec se freaca bine pieptul de gasca si se lasa la rece 20 de minute.Apoi, se aseaza intr-o tava cu grasimea in jos si se frige, in cuptor preincalzit ,la incepul la 180*C,apoi la 165*C , timp de 1 ora si 30 minute.In timpul frigerii , se intoarce carnea de mai multe ori si se se stropeste cu grasimea din tava.



2.Caisele , smochinele si prunele se taie bucati , se pun intr-o cratita cu scortisoara si cuisoarele, se toarna 3dl. apa si vinul alb si, pe foc mic, se fierb timp de 20 de minute.Se scurg din cratita si, in aceiasi cratita ,se pun strugurii si se fierb 10 minute.



3.Faina sau amidonul alimentar se amesteca cu 0,5dl. apa si se toarna peste struguri si , dupa 2-3 minute de fiert, se adauga si restul de fructe ,fierte in prealabil.



4.Se taie carnea felii , se aseaza pe un platou ,iar de jur imprejurul ei se pune sosul de fructe.Se serveste cu crochete de cartofi sau gogosele de cartofi,taietei lati sau orez si un vin alb sec.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE GASCA CU FRUCTE CONFIATE" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (1)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu frisca si ciocolata