Ardei umplut cu sos de rosii

de monusha in Mancaruri cu carne, 3 Aug 2016 | 668 vizualizari

 

 O reteta calda pt zile reci..

 

INGREDIENTE

  • o conserva de rosii macinate 750 ml
  • 700 gr carne de vita tocata
  • 300 gr carne de porc tocata
  • o ceapa mare
  • 6-7 ling de orez sau o manutza de orez
  • 5-6 linguri ulei
  • un ou
  • sare
  • piper
  • boia
  • tumernic(daca va place)
  • 2-3 ling faina de grau
  • 8-10 ardei grasi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut cu sos de rosii:

Calim ceapa intr-o cratita cu ulei pina devine aurie, apoi adaugam sarea, piperul boiaua si tumernicul(daca va place) si orezul pe care le lasam 5-6 min dupa care le lunam de pe foc si le lasam sa se raceasca. Intre timp intr--un bol amestecam carnea macinata si adaugam apoi compozitia de ceapa si oez(dupa racire) un ou .


Ardeii ii spalam si ii curatam de cotor si ii lasam la scurs.


Cind compozitia e gata , umplem arderii si ii dam intr-un pic de faina alba (sa ii sigilam)


In oala sau cratita in care vrem sa facem sosul, adaugam 2 ling de ulei si punem ardeii dati prin faina la rumenit( inatai cu capetele date prin faina, apoi pe margini)


Dupa ce s-au rumenit toti ardeii , ii asezam in cratita si turnam conserva de rosii pina ii acopera. daca nu e suficienta se poate adauga un pic de apa sau supa de pui sau de viata sau de legume (doar broth)


Ii lasam sa fiarba pina sosul se reduce un sfert


Se servesc cu o paine de casa...pofta buna.

 

TIPS-URI

1

ardeii umpluti trebuie intepati un pic cu furculita ca sa lase aburul cind fierb

2

faina prin care dam ardeii face sosul sa se ingroase,

3

daca va place sosul un pic mai gros puteti adauga inca o lingura de faina dupa ce ati rumenit ardeii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

04.08.2016, 13:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
"Maglubeh"