Orz in sos de tomate cu legume si aripioare de pui picante

de hanna in Pui, 31 Iul 2015 | 631 vizualizari

 

In Grecia si Africa de Nord, orzul e des folosit in supe sau feluri principale. Se cunoaste si sub numele de ''cioc de pasare''.

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de orz
  • 4 aripioare de pui
  • 2 morcovi
  • 2 pastranaci
  • 1 ceapa taiata felii
  • 5 cartofi noi
  • 1/5 naut
  • ulei
  • pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • 1 ou fiert pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orz in sos de tomate cu legume si aripioare de pui picante:

Intr-un vas se amesteca sare, piper si boia iute cu o lingura de ulei. Se face o pasta si se adauga peste aripioarele de pui. Se lasa deoparte.


Se curata legumele si se taie in jumatate. Ceapa se taie felii.


Eu am folosit o oala cu presiune, pentru ca asa iasa sosul mai consistent. Se adauga ulei, ceapa, legumele si nautul. Se presara cu sare, piper si pasta de tomate. Se adauga apa cat sa acopere legumele, si se inchide oala. Se lasa la foc mic ~ 10 min, sau pana cand legumele sunt aproape fierte si sosul s-a ingrosat putin. Deschideti capacul si adaugati orzul. Se mai lasa 10 minute la fiert la foc mic.


Intr-o tigaie cu ulei incins am prajit aripioarele de pui.


Se serveste cu muraturi. Noi am ales castraveti si ardei iuti la soare.

 

TIPS-URI

1

Adaugati naut din conserva pentru a salva timp.

2

Atentie! Timpul de preparare difera daca nu folositi o oala cu presiune.

3

Sosul de tomate intra in orzul care creste in timpul fierberii. Daca doriti, salvati cateva linguri de sos intr-un bol, inainte sa adaugati orzul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orz in sos de tomate cu legume si aripioare de pui picante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Andreea Caroline 1

01.08.2015, 17:49

Xandrinne 1

06.08.2015, 09:29

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lolly Pops din aripioare de pui(picante) cu susan si jeleu de sfecla