Lolly Pops din aripioare de pui(picante) cu susan si jeleu de sfecla

de nico15 in Pui, 5 Mar 2012 | 1261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-8 aripioare
  • 2 bucati de sfecla potrivita
  • ½ de hrean
  • 1-2 oua
  • otet
  • ulei,
  • sare,
  • piper
  • susan alb/negru
  • gelatina 10 g  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lolly Pops din aripioare de pui(picante) cu susan si jeleu de sfecla:

Se iau aripioarele si se taie partea de sus a aripioarei, vor ramane doua doua bucati in cadrul aripei, aceasta se va impinge pana se va rupe si vom impinge pana vor iesii doua oase mici. Pe unul dintre oase il vom scoate cu mare grija, dupa care carnea din aripioara o vom inveli in jurul osului ramas, creeind lolly pops.


Pe acestea le saram, piperam si le vom trece prin oul batut dupa care prin susan, alb si negru, dupa aceea le vom scufunda in baie de ulei(friteusa). Le lasam sa se patrunda dupa care le scoatem pe servetele de hartie pentru a indeparta surplusul de grasime.


Sfecla poate fi prefiarta si ar fi foarte bine, deoarece se scurteaza timpul de pregatire al preparatului. Daca nu se va pune sfecla la cuptor si se va coace, va trebui lasata 1-1 ½ ore la cuptor pentru a fi bine patrunsa. Dupa care o scoatem si o taiem cubulete, saram si punem putin ulei, o dam in asteptare. Separat punem la hidratat gelatina in 50 de ml de apa rece si lasam cat se va hidrata, dupa care aceasta se va pune peste sfecla si blendam.


Dupa ce am facut acest piureu il vom pune in forma de briose mai mici si il vom da la rece in frigider. Separat curatam hreanul, il radem, adaugam otet si sare si lasam in asteptare acesta se va pune intre doaua bucati de sfecla dar numai in momentul servirii, altfel va capata culoare rosie.


Dupa ce s-a facut jeleul de sfecla se vor scoate cate doua bucati iar intre ele se va pune un strat de hrean si se va servi


Inainte sa adaugam gelatina oprim putina sfecla, 20 ml vin rosu,adaugam putin hrean si blendam. Acest sos va acompania preparatul nostru.


Pofta Buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lolly Pops din aripioare de pui(picante) cu susan si jeleu de sfecla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MIUTA 1

06.03.2012, 15:01

Wauuuu,foarte interesant
Cred ca e delicios

iri_iri 1

06.03.2012, 20:38

interesant

Angelina_Elena 1

06.03.2012, 22:07

ce interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Orz in sos de tomate cu legume si aripioare de pui picante