Chiftelute cu sos si taitei de casa

de RuxyRux in Pui, 19 Mar 2013 | 33975 vizualizari

 

O mancare foarte foarte gustoasa, preferata copiilor mei :), se prepara relativ usor, chiftelutele se coc la cuptor, sosul de legume si rosii da un gust deosebit de bun iar taiteii de casa fac diferenta...incercati ca merita! :)

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti mari de pui dezosati
  • o ceapa maricica
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • Sosul:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 linguri pasta de gogosar
  • 1 cana de suc de rosii( ideal facut in casa)
  • 75 ml vin alb dulce
  • 2 foi de dafin
  • cate un praf din urmatoarele condimente:
  • busuioc
  • oregano
  • turmeric
  • sare
  • piper alb
  • 1 bol de taitei de casa
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos si taitei de casa:

Carnea se toaca impreuna cu ceapa si verdeata, se adauga,  uleiul, oul si usturoiul si se potriveste de sare.

Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza chiftelutele.

Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, se pun morcovul ras si ceapa tocata si presarata cu putina sare, apoi doua trei linguri apa cat sa nu se caleasca,  doar sa se inabuse. lasam doua trei minute la foc mic. Se adauga 3 linguri pasta de gogosari( ardei) si se pun aproximativ doua pahare de apa si condimentele. Se tine vasul la foc mic aproximativ 7 minute apoi se toarna sosul peste chiftelute in tava. 

Le punem la cuptor la 200 de grade in jur de 30 de minute, apoi le vom scoate si vom turna sosul de rosii, , taiteii fierti si scursi, un pahar de apa( in care am fiert taiteii), vinul si potrivim gustul de sare si piper. Daca avem nevoie de mai mult sos vom turna tot din apa de la taitei( amidonul va lega bine sosul)

Bagam din nou la cuptor pentru maxim 20 sau 25 de minute. Scoatem si servim dupa dorinta! 

TIPS-URI

1

Se pot servi cu parmezan deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos si taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Alina26 1

17.01.2014, 12:45

vaaaiii...ce bunatate!!!!

ralu_ca 1

27.05.2014, 15:24

super interesant !

adela_64 1

20.10.2014, 09:16

Super reteta !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Parjoale din piept de pui cu sos