Supa algeriana - Chorba Beida

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 11 Iun 2017 | 579 vizualizari

 

Iata o supa de pui delicioasa, lejera si renumita caci foarte sanatoasa pentru stomac.
Chorba Beïda inseamna "supa alba" si este o reteta traditionala in Algeria.
Este aromatizata cu scortisoara si lamaie si este foarte apreciata in perioada Ramadan-ului.
Se degusta cu paste subtiri- vemlicelli sau cu grau incoltit - frik.
N-am pus scortisoara din cauza mofturosilor de acasa, dar am pus legume diverse (morcovi, praz) pentru o buna aroma.
Se poate pune pe langa pastele vermicelli si naut  (nu uitati sa-l puneti la-nmuiat o seara inainte).
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/chorba-beida-supa-algeriana.html
 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu tot cu os si piele
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • partea verde de la un praz
  • 1 mana buna de paste vermicelli
  • 1 litra de apa
  • 1 Kub de pui
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de coriandru tocat (patrunjel)
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa algeriana - Chorba Beida:

Curatati si spalati legumele.


Pueti rumeni carnea cu ceapa tocata marunt, intr-un pic de ulei.


Eu am pus intr-o oala adanca, pieptul de pui taiat in 2 cu legumele curatate intregi.


Acoperiti cu apa rece, adaugati Kub-ul de pui si aduceti la fierbere.


Gatiti la foc potrivit, fara capac timp de de 30-40 minute, pana cand carnea este bine gatita. Indepartati spuma in mod regulat.


Strecurati si degresati lichidul.


Adaugati carnea taiata bucatele si pastele si fierbeti cateva minute. (timp indicat pe pachetul de paste)


Preparati El Akda :


Bateti intr-un bol galbenusul de ou cu sucul de lamaie, sare si piper.


Luati un polonic de supa si puneti-l deasupra, amestecand in continuu.


Turnati in supa si gatiti 2-3 minute.


Adaugati verdeata tocata, scortisoara, daca doriti si luati de pe foc.



Puteti servi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa algeriana - Chorba Beida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

kytz 1

13.06.2017, 06:36

Cred că e foarte bună!

Camelya 1

13.06.2017, 11:30

Interesanta supica!

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:03

De incercat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Supa vieneza de cartofi