Majhouba (Clătite algeriene)

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 8 Dec 2012 | 4259 vizualizari

 

Aceste clătite sunt pentru algerieni ce este Hot dog-ul pentru americani sau shaworma pentru români- o mâncare ce se consumă în fugă, pe stradă. Umpluturile pot varia de la carne, la mix de legume sau brânză.

 

INGREDIENTE

Pentru umplutură:

  • 2 cepe albe tocate mare
  • 1 chilli proaspăt fără semințe
  • 1 morcov mediu tăiat mare
  • 1 lingură de ulei
  • 3 linguri pastă de roșii
  • 1 cutie roșii decojite în bulion, scurse și sfărâmate cu mâna
  • 1 legătură coriandru/ pătrunjel

Pentru aluat:

  • 1 linguriță de sare
  • 400 grame mălai fin
  • 200 ml apă
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Majhouba (Clătite algeriene):

Ceapa, împreună cu chilli și morcovul se pasează fin cu ajutorul unui aparat de bucătărie.


Se încălzește uleiul la foc mediu și se adaugă mixul de ceapă, morcovi și chilli. Se gătește 20 de minute, amestecând frecvent. Apoi, se adaugă pasta de roșii, se lasă 3 minute și se adaugă roșille. Se asezonează și se gătește 45 de minute, până când compoziția s-a îngroșat și este ușor uscată. Se ia de pe foc și se adaugă coriandrul/ pătrunjelul.


Sarea se amestecă cu mălaiul și 200 ml apă. Se frământă până are consistenţa unui aluat. Eu, în această etapă, am adaugat puţină făină şi ulei de măsline pentru a obţine consistenţa dorită.


Se împarte aluatul în 8 bile şi se aşează pe o hârtie de pergament unsă cu ulei. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la odihnit 30 de minute.


Pe o suprafaţă netedă (marmura se potriveşte cel mai bine), unsă cu ulei, se întinde cu mâinile aluatul fiecărei bile în foaie cât mai subţire sub formă de dreptunghi.


Se aşează umplutura în centru, apoi se aduc spre centru lungimile dreptunghiului şi apoi lăţimile, acoperind astfel umplutura.


Se gătesc într-o tigaie la foc mediu până se formează pete maronii pe suprafața clătitei. Se întorc o singură dată în timpul procesului.


Se servesc calde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Majhouba (Clătite algeriene)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

Lavinia 1

08.12.2012, 22:34

ANNA_46 1

08.12.2012, 23:10

Foarte bune algerienele acestea

Sim0na 1

09.12.2012, 12:29

arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sandvis Mos Craciun