Sandwich cu ou poşat

de Dya Daniela Andrei in Sandvisuri, 4 Mar 2014 | 2945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de pâine
  • câteva frunzuliţe de rucola
  • 3-4 rondele de ardei gras roşu
  • 6 ciuperci pleurotus
  • 6 felii de caşcaval Delaco DeSenviş
  • o rămurică cu roşii cherry
  • 100 gr de prosciutto afumat
  • 1 ou poşat pentru pregătirea căruia avem nevoie: de 500 ml apa si 3-4 linguri cu oţet
  • Sare pentru a da gust ciupercilor si roşiilor coapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich cu ou poşat:



Coacem pe o tavă sau la grill, cele două felii de pâine, ciupercile si roşiile (peste acestea presărăm sare după gust), iar la final rumenim uşor prosciutto.


Între timp, pregătim oul poşat. Punem cei 500 ml de apă la fiert, adăugăm oţetul şi încălzim apa până la punctul de fierbere, fără a o da în clocot. Spargem oul în apa si îl lăsăm să fiarbă pentru 3-4 minute la foc potrivit. Îl scoatem apoi, cu grijă, pe un şervet de hârtie pentru a absorbi surplusul de apă.


Trecem apoi la montarea sandwich-ului: pe una dintre feliile (calde) de pâine coaptă aşezăm caşcavalul şi frunzuliţele de rucola, rondelele de ardei gras, ciupercile şi prosciotto. Adăugăm apoi cea de a doua felie de pâine pe care aşezam rămurica cu roşii coapte şi oul poşat. Ornăm cu rucola. Se serveşte cald.


Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru ca albusul oului sa nu se destrame la fierbere, apa trebuie sa fie la foc potrivit si sa nu clocoteasca.

2

Dupa ce adaug oul in apa, il "prind" cat mai repede posibil intre 2 linguri pentru a il pastra uniform si a impiedica desfacerea lui.

3

Am incercat si varianta cu polonicul insa a fost un dezastru!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich cu ou poşat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Dya Daniela Andrei 1

05.03.2014, 09:07

Sylvia 1

09.03.2014, 11:41

bravo ti-a ieist perfect oul posat si asta e mare lucru

Dya Daniela Andrei 1

10.03.2014, 09:54

Multumesc tare mult Sylvia!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de cartofi noi cu afumatura
  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de cirese aromat

de katty 6

ieri la 18:06

Ciorba de rosii cu orez

de katty 6

ieri la 18:03

Limoncello - Lichior din coajă de lămâie

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Sandwich-uri calde