Sandwich cu ou poşat

de Dya Daniela Andrei in Sandvisuri, 4 Mar 2014 | 1839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de pâine
  • câteva frunzuliţe de rucola
  • 3-4 rondele de ardei gras roşu
  • 6 ciuperci pleurotus
  • 6 felii de caşcaval Delaco DeSenviş
  • o rămurică cu roşii cherry
  • 100 gr de prosciutto afumat
  • 1 ou poşat pentru pregătirea căruia avem nevoie: de 500 ml apa si 3-4 linguri cu oţet
  • Sare pentru a da gust ciupercilor si roşiilor coapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich cu ou poşat:



Coacem pe o tavă sau la grill, cele două felii de pâine, ciupercile si roşiile (peste acestea presărăm sare după gust), iar la final rumenim uşor prosciutto.


Între timp, pregătim oul poşat. Punem cei 500 ml de apă la fiert, adăugăm oţetul şi încălzim apa până la punctul de fierbere, fără a o da în clocot. Spargem oul în apa si îl lăsăm să fiarbă pentru 3-4 minute la foc potrivit. Îl scoatem apoi, cu grijă, pe un şervet de hârtie pentru a absorbi surplusul de apă.


Trecem apoi la montarea sandwich-ului: pe una dintre feliile (calde) de pâine coaptă aşezăm caşcavalul şi frunzuliţele de rucola, rondelele de ardei gras, ciupercile şi prosciotto. Adăugăm apoi cea de a doua felie de pâine pe care aşezam rămurica cu roşii coapte şi oul poşat. Ornăm cu rucola. Se serveşte cald.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Pentru ca albusul oului sa nu se destrame la fierbere, apa trebuie sa fie la foc potrivit si sa nu clocoteasca.

2

Dupa ce adaug oul in apa, il "prind" cat mai repede posibil intre 2 linguri pentru a il pastra uniform si a impiedica desfacerea lui.

3

Am incercat si varianta cu polonicul insa a fost un dezastru!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich cu ou poşat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Dya Daniela Andrei 1

05.03.2014, 09:07

Sylvia 1

09.03.2014, 11:41

bravo ti-a ieist perfect oul posat si asta e mare lucru

Dya Daniela Andrei 1

10.03.2014, 09:54

Multumesc tare mult Sylvia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne