Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun

de hanna in Mancaruri cu carne, 7 Aug 2015 | 2247 vizualizari

 

Acest fel vine dintr-o regiune cunoscuta in Nordul Africii pentru terenurile imense de maslini si fermele de ciuperci, dezvoltate in pesterile de la poalele muntilor in Algeria.

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 1 ceapa felii
  • 4 catei de usturoi ( eu am avut maslinele umplute cu usturoi)
  • 3 ciocanele de pui
  • sare
  • piper
  • turmeric - curcuma ( pt culoare aurie)
  • 1 conserva ciuperci
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 1 cartof taiat in bucati mai mari
  • 1 borcan masline verzi
  • 4 cani de apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun:

Puneti uleiul cu ceapa si usturoiul, puiul si sarea, piperul si turmericul pe foc pana ceapa devine aurie. Adaugati apa atat cat sa acopere puiul si lasati la foc mic cam 20 minute. Pe urma, adaugati restul legumelor - ciuperci, morcovii, cartofii si maslinele, acoperiti si lasati la foc mic pana cand in oala ramane un sos mai subtire sau pana cand s-au preparat legumele.


Serviti cu paine calda; muraturile nu prea merg. Noi am papat cu pasta de ardei iute.

TIPS-URI

1

Daca aveti o oala tajine care rezista pe foc ( nu toate sunt rezistente la aragazul cu flacara) folositi pentru acest fel de mancare, pentru a-i da un gust putin afumat.

2

La servire, stropiti cu putin suc de lamaie pentru un gust mai intens.

3

Daca va place sosul rosu, adaugati putina pasta de tomate sau bulion peste pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

08.08.2015, 22:41

Gicuta69 1

10.08.2015, 09:44

Ce bine arata!

Bya Ralu 1

11.08.2015, 17:52

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu zmeura
  • 29

    MI

  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

Rosii uscate la soare

pe 02.08 la 18:28

Gem de mure

de Ancutsa 6

pe 02.08 la 17:35

Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor

de Ancutsa 6

pe 02.08 la 17:21

RETETA RECOMANDATA
Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci