Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun

de hanna in Mancaruri cu carne, 7 Aug 2015 | 1531 vizualizari

 

Acest fel vine dintr-o regiune cunoscuta in Nordul Africii pentru terenurile imense de maslini si fermele de ciuperci, dezvoltate in pesterile de la poalele muntilor in Algeria.

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 1 ceapa felii
  • 4 catei de usturoi ( eu am avut maslinele umplute cu usturoi)
  • 3 ciocanele de pui
  • sare
  • piper
  • turmeric - curcuma ( pt culoare aurie)
  • 1 conserva ciuperci
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 1 cartof taiat in bucati mai mari
  • 1 borcan masline verzi
  • 4 cani de apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun:

Puneti uleiul cu ceapa si usturoiul, puiul si sarea, piperul si turmericul pe foc pana ceapa devine aurie. Adaugati apa atat cat sa acopere puiul si lasati la foc mic cam 20 minute. Pe urma, adaugati restul legumelor - ciuperci, morcovii, cartofii si maslinele, acoperiti si lasati la foc mic pana cand in oala ramane un sos mai subtire sau pana cand s-au preparat legumele.


Serviti cu paine calda; muraturile nu prea merg. Noi am papat cu pasta de ardei iute.

 

TIPS-URI

1

Daca aveti o oala tajine care rezista pe foc ( nu toate sunt rezistente la aragazul cu flacara) folositi pentru acest fel de mancare, pentru a-i da un gust putin afumat.

2

La servire, stropiti cu putin suc de lamaie pentru un gust mai intens.

3

Daca va place sosul rosu, adaugati putina pasta de tomate sau bulion peste pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

08.08.2015, 22:41

Gicuta69 1

10.08.2015, 09:44

Ce bine arata!

Bya Ralu 1

11.08.2015, 17:52

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Pui cu orez la cuptor