Maakouda a la chakchouka

de Criss in Aperitive / Garnituri, 18 Dec 2020 | 1849 vizualizari

 

Aceasta reteta este de origine algeriana si daca omiteti oul, veti obtine o reteta de post absolut delicioasa.
Reteta in sine e foarte simpla, e vorba despre un aluat cu cartofi, la fel ca si cel din care facem galustele cu prune. E umplut cu legume sau umplutura poate varia in functie de preferinte. Eu am ales sa respect reteta originala, doar ca am adaugat in compozitie si patrunjel verde tocat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 
  • 500 g cartofi fainosi 
  • 1 ou intreg 
  • sare, piper 
  • un varf de cutit nucsoara 
  • 250 g faina
  • Umplutura: 
  • 2 cepe medii 
  • 2 ardei kapia copti 
  • 1 rosie decojita 
  • 1 catel usturoi 
  • 1 ardei iute (sau mai putin, in functie de cat de mult va place mancarea iute) 
  • sare 
  • ulei de masline pentru calit legumele + 
  • ulei pentru prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maakouda a la chakchouka:

Eu am pregatit mai intai umplutura. Ardeii se coc pe plita, apoi se curata de coaja si se taie cubulete.. Rosia se opareste, se decojeste si se taie cubulet. Ceapa se taie solzisori si se caleste in uleiul de masline. Se adauga ardeiul iute, usturoiul zdrobit, ardeiul copt si rosiile. Se gatesc pana cand se evapora toata apa. In imagine se poate vedea cum trebuie sa arate legumele.    Cartofii se curata si se taie in sferturi. Se fierb in apa sarata aproximativ 20 minute, pana cand se inmoaie. Se scurg, se pun intr-un castron  si se zdrobesc . Peste piureul de cartofi se adauga oul, sarea, piperul, nucsoara si faina si se amesteca pana se obtine un aluat nu foarte lipicios. Acest tip de aluat e oricum destul de lipicios, dar veti lucra cu mainile infainate si pe planul de lucru veti presara faina pentru a va fi mai usor sa modelati aceste placinte .   Eu am impartit aluatul in 9 parti egale . Fiecare bila de aluat se aplatizeaza pe planseta infainata, se pune aproximativ o lingura de umplutura, se inchid marginile si se formeaza placintelele. Se prajesc in baie de ulei, pana cand se rumenesc. Se scot pe hartie absorbanta pentru a se drena surplusul de ulei. Se servesc calde, cu un sos picant sau cu o salata. Sunt foarte bune. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Maakouda a la chakchouka" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi cu branza