Cuscus cu peste si sos iute-dulceag

de cristinne in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2010 | 7189 vizualizari

 

Cus cus-ul cica este mancare tipic africana. Am incercat si eu pt prima data, ca si garnitura pt peste si tin sa va spun ca mi-a placut fff tare! Seamana cu orezul dar este altceva (la gust e cam ca pastele fainoase asa, pt ca e facut pana la urma tot din faina de grau dar e ceva nou)

 

INGREDIENTE

  • cuscus (sau kuskus) - 1 cana;
  • condimente (sare, piper, ienibahar, oregano, curry)
  • peste - cod;
  • 1morcov;
  • 1 telina mica,
  • 2cepe mici;
  • ulei de masline;
  • verdeata;
  • pt sos, optional:
  • sos de rosii,
  • condimente,
  • usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuscus cu peste si sos iute-dulceag:

Cus-Cus-ul: Se taie fff marunt ceapa. Se pune la calit usor ceapa marunta cu 2linguri de ulei de masline si cana de cus cus. Se amesteca continuu si se rumeneste frumos usor pret de cateva minute. Se adauga apoi morcovul si telina taiate bucatele si se toarna apoi 3 cani de apa. Se lasa la fiert amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Dupa ce cus cus-ul s-a inmuiat si nu mai e tare, inseamna ca a fiert. Se scoate cu o spatula si se pune pe platou, adaugandu-se si amestecand apoi impreuna si condimentele ( sare, piper, oregano, curry) cu verdeata (marar si patrunjel fin tocat)


Sosul iute dulceag (optional): se pune intr-o tigaie sos de rosii si 1 lingura de ulei de masline, impreuna cu toate condimentele: 1 foaie de dafin, 2,3 boabe ce ienibahar, piper, sare, 2,3 catei de usturoi si boia de ardei dulce si iute. Se amesteca continuu la foc mic pret de cateva minute.


Pestele: se prepara la alegere: la tigaie prajit, la gratar sau la cuptor. Eu l-am pegatit la tigaie la teflon cu o lg de ulei, pt ca nu aveam timp.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu peste si sos iute-dulceag" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

lia maria 1

13.05.2010, 14:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute pufoase de peste