Retete culinare din Franta

Retete traditionale din Franta

Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !


Retete sofisticate frantuzesti

Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.

Desert Briosa Leopard

Postat de: ctlina

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si amestecam bine. Lasam sa-si dubleze volumul . Amestecati laptele rece cu amidonul de porumb.    Puneti pe... Citeste continuarea

Aperitiv saratele rapide

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 210° C. Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati toate ingredientele. Trebuie sa obtineti un aluat omogen neted. Lasati sa se odihneasca 1 ora. Pe... Citeste continuarea

Desert cheesecake cu cocos si alune de padure (fara coacere)

Postat de: andra001

Biscuiții se macină bine, apoi se adaugă untul nesărat, la temperatura camerei. Se amestecă bine, iar mixul obținut se așază ca bază, într-o tavă rotundă cu margi detașabile. Se... Citeste continuarea

Tacos cu sos de branza

Postat de: ctlina

Taiati carnea de pui in bucatele, asezonati: sare, piper, paprika si prajiti-le intr-un pic de ulei. Dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Colorati ceapa intr-o lingura de ulei,... Citeste continuarea

Chiftele frantuzesti de pui

Postat de: rocsi_1612

Pieptul de pui il spalam, il stergem cu servetele si il taiem cubulete. Ceapa verde o taiem rondele, patrunjelul si mararul le tocam marunt. Ouale le batem spuma. Intr-o cratita, punem... Citeste continuarea

Desert tarta tatin

Postat de: cristina1985

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul la frigider 30 minute. Daca va iese prea tare aluatul, mai adaugati putina apa sau lapte. Nu este nevoie de praf de copt. Umplutura... Citeste continuarea

Desert briose cu biscuiti Oreo

Postat de: eumimi

Mai intai, mixam ouale cu zaharul, pana cand zaharul se topeste. Ouale trebuie sa fie de la temperatura camerei, nu de la frigider. Adaugam apoi kefirul amestecat cu uleiul si esenta de rom si... Citeste continuarea

Pateu vegetal

Postat de: ctlina

Scurgeti lintea si pastrati un pic din apa in care a fiert. Puneti toate ingredientele intr-un mixer si mixati pana obtineti o pasta. Adaugati un pic din apa pastrata, daca vise pare cam... Citeste continuarea

Desert mini eclere

Postat de: Adele

Pentru inceput, se pregateste aluatul: intr-o cratita, se pune apa la fiert cu sarea, apoi se adauga untul, iar cand da in clocot, se adauga faina si, cu un tel, se amesteca in continuu, pana cand... Citeste continuarea

Clatite cu ciuperci si sunca la cuptor

Postat de: ctlina

Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute. Adaugati untul topit si racit.... Citeste continuarea

Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor

Postat de: ctlina

Amestecati toate ingredientele pentru marinata. Ungeti bine carnea si puneti-o cu tot cu marinata, intr-un sac de congelat. Inchideti sacul, apasati si amestecati lichidul uniform.... Citeste continuarea

Briose cu nuci si branza cu mucegai

Postat de: oanapl

Pui nucile, taiate marunt, la prajit in cuptor, pentru 5 minute. Intr-un bol, mixezi ouale cu laptele, uleiul de masline si branza de burduf, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si... Citeste continuarea

Legume gratinate provensale

Postat de: oanapl

Tai ceapa si usturoiul felii subtiri, le asezi intr-un vas termorezistent, pudrezi cu putina sare si le introduci in cuptorul bine incins pana se inmoaie, fara a se rumeni. Intre timp, oparesti... Citeste continuarea

Clatite cu branza si oregano

Postat de: eumimi

Mai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia... Citeste continuarea

Sarlota cu capsuni pentru Sf. Valentin

Postat de: ctlina

Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici. Daca folositi capsuni congelate, le decongelati, le curatati, daca... Citeste continuarea

Placinta pralinata - Galette de rois

Postat de: ctlina

Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Se poate cumpara sau face de casa : punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem... Citeste continuarea

Crocant bouche

Postat de: carmen

Intai, facem gogoselele. Punem la fiert apa, sare, unt. Cand untul s-a topit, trantim faina si amestecam energic pana obtinem o pasta. Maxim 1 minut pe foc si grija mare sa nu se lipeasca. Dam... Citeste continuarea

Friganele sau French toast

Postat de: ctlina

Am folosit un rest de  Brioşă belgiană  Incepeti cu garnitura de zmeura. Intr-o tigaie, amestecati apa, zaharul si adaugati zmeura cand apa clocoteste. Presati cateva fructe... Citeste continuarea

Pui basquaise

Postat de: oanapl

Frigi ardeii, apoi ii cureti de pielita. Tai puiul in bucati. Intr-un wok, cu trei- patru linguri de ulei de masline încins, pui bucatile de pui, asezonezi (sare, piper,... Citeste continuarea

Quiche cu ciuperci

Postat de: oanapl

Pentru aluatul Brisee, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi... Citeste continuarea

Buturuga din mousse de ciocolata si insert capsuni/zmeura

Postat de: ctlina

Pregatiti insert-ul de fructe: Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile si zmeura.  Se mixeaza si se pune compozitia pe... Citeste continuarea

Mini-choux cu crema de vanilie pralinata

Postat de: ctlina

Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos, oprim... Citeste continuarea

Chec cu mac

Postat de: eumimi

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul, pana cand devine o bezea tare. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si le incorporam cu o lingura de lemn.... Citeste continuarea

Tarta cu praz si branza de capra

Postat de: ctlina

Taiati prazul in rondele fine, tocati marunt ceapa esalota. Rumeniti prazul si esalota in uleiul de masline. Prajiti bine pana cand prazul este gatit. Puneti sare, piper. ... Citeste continuarea

Chec pufos cu portocala si ciocolata

Postat de: eumimi

Se mixeaza mai intai albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine pana cand devine o spuma densa. Se adauga galbenusurile si apa calda si se incorporeaza cu o lingura de... Citeste continuarea

Eclere cu crema dubla

Postat de: roman

Intr-un vas, se pune apa la fiert, peste care se adauga untul si zaharul. Cand apa da in clocot, se ia de pe foc si se adauga treptat toata faina, amestecand cu telul. Compozitia astfel obtinuta... Citeste continuarea

Turta dulce cu pere

Postat de: ctlina

Stingeti bicarbonatul cu sucul de lamaie. La robot sau cu un mixer, amestecati ouale intregi cu zaharul. Adaugati mierea, uleiul treptat si crema de mascarpone. Incorporati aromele, laptele,... Citeste continuarea

Pariziene cu branza si stafide

Postat de: oanapl

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.  Cerni faina intr-un castron si adaugi in... Citeste continuarea

Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos

Postat de: ctlina

Se curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.  Se taie morcovii în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat.  Intr-o tigaie sau wok,... Citeste continuarea

Foietaj in forma de bradut

Postat de: ctlina

Scurgeti bine tonul. Amestecati cu ajutorul unui robot sau la mana tonul, ricotta si sosul de rosii. Puneti sare, piper si boia de ardei. Incalziti cuptorul la 180°C. Intindeti aluatul... Citeste continuarea

Midii / Scoici cu rosii si chorizo

Postat de: ctlina

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca... Citeste continuarea

Conopida intreaga la cuptor

Postat de: ctlina

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Într-un castron, se amestecă untul, usturoiul zdrobit, ghimbirul, zahărul și restul de condimente. Punem sare și piper și amestecăm. Se... Citeste continuarea

Placinta crocanta cu mere

Postat de: ctlina

Spalati, curatati si taiati merele in felii subtiri. Puneti-le intr-o farfurie adanca si amestecati-le cu 30 g de zahar, zaharul vanilat si cu coniacul. Lasati sa macereze 15 minute.... Citeste continuarea

Pui cu langustine

Postat de: ctlina

Rumeniti bine bucățile de pui in uleiul de masline, cu usturoiul tocat si ceapa taiata fideluta. Se adaugă supa de homar, pasta de rosii și langustinele. Se condimenteaza: sare, piper si... Citeste continuarea

Dovleac la cuptor

Postat de: ctlina

Taiati dovleacul în felii de aproximativ 2-3 cm grosime. Curatati-l de seminte, dar lasati coaja. Puneti feliile de dovleac pe o tava acoperita cu hartie de copt, ungeti-le cu ulei de... Citeste continuarea

Aperitiv de fite cu branza Camembert

Postat de: Mutulica

Pana si specialistii lasa la latitudinea consumatorilor mancatul cojii groase de deasupra(cea mai puturoasa, ba chiar o interzic in anumite cazuri, ca la branza luata de mine. Nu va faceti griji,... Citeste continuarea

Supa de praz gratinata

Postat de: ctlina

Spalati si taiati prazul marunt. Reveniti-l in untul topit timp de 10 minute, amestecand la foc potrivit. Se presara deasupra faina si se amesteca pana incepe sa se coloreze. Puneti... Citeste continuarea

Chec "quatre-quarts" pentru Halloween

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180 °C.  Topiti untul la microunde. In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul. Incorporati untul topit si racit.... Citeste continuarea

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Postat de: ctlina

Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare .  Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei  impreuna cu cubuletele de ardei.  Se curata cartofii , se taie... Citeste continuarea

Smochine in aluat foietaj

Postat de: ctlina

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se spală și se taie smochinele in cruce -nu le taiati complet. Se fărâmițeaza branza feta si se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline si... Citeste continuarea

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro