Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2024 | 2180 vizualizari

 

Încă o rețetă pe care am găsit-o pe același site culinar francez, dar pe care am modificat-o potrivit gusturilor mele. În rețeta franceză se folosește ”brânză proaspătă” și leurdă (”usturoiul ursului”) dar eu am preferat să folosesc o telemea puțin sărată de vaci și un condiment care-mi place mult, mărarul. De altfel, este o rețetă care se prepară pe vremea leurdei, dar nu cred că mi-ar plăcea în această variantă.
Deși am căutat cele mai mari ciuperci, n-am reușit să pun în fiecare decât câte un ou, față de rețeta franceză unde erau câte două.
Rezultatul a fost excelent: ciupercile și-au păstrat gustul lor bun și în combinație cu brânza sărată și mărarul mi s-au părut de un mare rafinament. O salată proaspătă cu roșii cherry au contribuit la acest gust minunat pe care l-am savurat cu mare încântare.
Pentru Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita sunt necesare cateva ingrediente: ciuperci, oua prepelita, telemea.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita:
  • 9 ciuperci champignons, mari
  • 9 ouă de prepeliță
  • 300 grame de telemea de vaci
  • 1 legătură de mărar
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei, dulce
  • Garnitură:
  • 1/2 buchet de salată salanova
  • 8-10 roșii chery
  • 1/2 ceapă galbenă, medie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita:

Iata cat de usor se prepara Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita

Se îndepărtează piciorușele ciupercilor, care se curăță de filamente și se spală în câteva ape.

Se unge o tavă cu două linguri de ulei de floarea soarelui și se pun în ea ciupercile curățate și scurse de apă. Se dă tava cu ciuperci la cuptor pentru 10-15 minute, până ce acestea se înmoaie.

Între timp se mixează fin telemeaua cu ulei de măsline și mărarul tocat. 

Când ciupercile s-au înmuiat, se scoate tava din cuptor și se lasă câteva minute, ca să se mai răcorească puțin. Se scurg ciupercile de apa pe care au lăsat-o și apoi se umplu cu pasta de telemea, iar deasupra se sparge câte un ou de prepeliță, în fiecare dintre ele.

Se dă tava din nou la cuptor, până ce se întăresc albușurile.

Se servesc calde, cu salată și pâine prăjită.

Vezi si reteta de Ciuperci umplute la cuptor.

TIPS-URI

1

Alegeți ciuperci cât mai mari, ca să puteți să le umpleți atât cu pasta de brânză, cât și cu ouă de prepeliță.

2

După ce se înmoaie ciupercile în cuptor, vărsați apa pe care au lăsat-o, înainte de a le umple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv frantuzesc