Retete culinare din Franta

Retete traditionale din Franta

Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !


Retete sofisticate frantuzesti

Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.

Ridichi murate in otet / Pickles

Postat de: ctlina

Sterilizați borcanele și capacele în cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute.  Curățați si spălați ridichile .  Curățați morcovul și tăiați-l ... Citeste continuarea

Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel

Postat de: ctlina

Mixati patrunjelul, usturoiul, sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  ... Citeste continuarea

Cartofi noi, cu salata verde si maioneza

Postat de: RODIMUR

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă puțin să se răcorească, se decojesc și apoi se taie cubulețe. Cât timp fierb cartofii,... Citeste continuarea

Placinta cu carne si frunze de mangold (swiss chard)

Postat de: ctlina

Taiati si-ndepartati tijele. Spalati bine foile si tijele. Taiati tijele bucatele.. Pregatiti apoi foile, indepartati vena din mijlocul foilor (pastrati-le pentru umplutura). Puneti foile 2... Citeste continuarea

Salata cu sparanghel, feta si coppa

Postat de: ctlina

Sparanghelul verde nu este necesar sa-l curatati, indepartati numai baza lui. Fierbeti-l in apa cu sare timp de 12 minute. Scoateti din apa si taiati-l bucati. Sotati sparanghelul taiat... Citeste continuarea

Desert inghetata parfait cu cocos

Postat de: ctlina

Bateți albușurile spuma cu 2 linguri de îndulcitor și picăturile de vanilie (sau cu 3-4 linguri de zahar).  Încorporați nuca de cocos rasă și apoi crema de cocos.... Citeste continuarea

Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)

Postat de: ctlina

Intr-o oala puneti un pic de apa pe fund si adaugati laptele si smantana. Aduceti la fierbere (apa va ajuta ca compozitia sa nu se prinda pe fundul oalei). Cand laptele incepe sa fiarba,... Citeste continuarea

Purcel cu morcovi si mazare verde

Postat de: mihaelar63

Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru . Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca... Citeste continuarea

Desert tarta Galette cu capsuni

Postat de: eumimi

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si-l punem in bolul cu faina. Amestecam bine... Citeste continuarea

Tajina de picior/rasol de miel

Postat de: ctlina

Ungeti cu ulei picioarele de miel si puneti-le in vasul de tajina. Condimentati sare, piper. Curatati si spalati legumele, taiati ceapa si ardeiul lamele. Prazul (partea alba) taiati-l bucati.... Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ricotta si cocos

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati bine pudra de migdale cu nuca de cocos rasa si 20 gr de indulcitor (sau zahar). Pregatiti forma detasabila (20 cm + o forma mica) ungeti-o cu unt (am... Citeste continuarea

Salata de ridichi cu branza proaspata de vaci

Postat de: ctlina

Amestecati branza de vaci cu zeama de lamaie, cu uleiul si mustarul. Adaugati sare si piper. Spalati si curatati ridichile. Taiati-le felii subtiri. Amestecati ridichile cu sosul alb si... Citeste continuarea

Pastrama din piept de rata a la Mihaela

Postat de: panacris

Se prepară lichidul pentru marinare, în cca. 350 ml apă se pune sare și rozmarinul, se pune la fiert, la foc mic cât să se dizolve sarea. Pieptul de rață se pune într-un... Citeste continuarea

Salata de radacina de telina cu avocado

Postat de: ctlina

Curatati radacina de telina si dati-o pe razatoare. Intr-un castron amestecati telina rasa cu pulpa de avocado si branza. Puneti sare, adaugati sucul de lamaie  si piper roz zdrobit.... Citeste continuarea

Aperitiv tarta rasturnata cu spanac, bacon si branza de capra

Postat de: ctlina

Spălați spanacul și curatati-l.  Sotați spanacul taiat în puțin ulei timp de aproximativ 10 minute. Puneti sare.  Într-o altă tigaie, rumeniti feliile de bacon. ... Citeste continuarea

Desert biscuiti cu migdale si jeleu de gutui (fara gluten, low carb)

Postat de: ctlina

Mixati îndulcitorul in pudra fina. În vasul robotului de bucătărie prevăzut cu frunza, amestecați migdalele, „zahărul”, jeleul și stevia cu migdale amare. ... Citeste continuarea

Chiftele de pastarnac cu spanac si branza de capra

Postat de: ctlina

Curatati si spalati spanacul. Curățați păstârnacul și ceapa. Mixati legumele si puneti-le apoi intr-un castron mare. Se adaugă ouăle si smantana. Se amestecă totul, se... Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura si ciocolata

Postat de: panacris

Pentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se... Citeste continuarea

Pui a la Crapaudine

Postat de: mihaelar63

Puiul se curata si se spala . Cu ajutorul unui cutit bun sau a unei foarfece de bucatarie se despica puiul pe sirea spinariii , dintr-un capat intr-altul . Se intoarce puiul... Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata

Postat de: oanapl

Mixezi ouăle cu zahărul măcinat, apoi adaugi untul topit și răcit foarte bine, laptele și omogenizezi scurt. Amesteci făina cu cacaua si praful de copt și cerni amestecul peste ouă și... Citeste continuarea

Pulpa de miel confiata 3 ore la cuptor

Postat de: ctlina

Amestecati uleiul de masline cu sosul de soia si bulionul concentrat. Puneti pulpa pe o tava adanca, condimentati cu sare si piper. Ungeti-o cu sosul preparat pe toata suprafata, presarati... Citeste continuarea

Cartofi pai de radacina de telina la cuptor cu branza feta

Postat de: ctlina

Curatati radacina de telina si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei.  Amestecati bine. Dati la cuptor timp de 30 de minute la 220°C.... Citeste continuarea

Fazan cu ciuperci si smantana

Postat de: mihaelar63

 Se pun la infierbantat 3 l apa  cu otetul  infuzat cu zmeura in care se introduc crengutele de tarhon , cimbru , foaie de dafin , sare si boabe de piper . Cand da... Citeste continuarea

Escalop de caprior cu coniac

Postat de: mihaelar63

Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore . Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin. Carnea se taie in felii subtiri si se... Citeste continuarea

Pate cremos, de casa, cu ficatei si piept de pui

Postat de: mihaelar63

 Ficateii se curata de pelite . Pentru ca au fost ficatei gustosi si ,, curati "' de la pasarile de curte nu am mai considerat necesar sa ii tin in lapte sa fie gustosi si fragezi .... Citeste continuarea

Aperitiv chiftele de pastarnac cu branzeturi

Postat de: ctlina

Spălați și curățați păstârnacul și morcovul. Dați-le pe razatoarea cea mare. Se adaugă chimenul, cele 3 brânzeturi și ouăle. Se amestecă totul, se adaugă faina... Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de lamaie si bezea

Postat de: rocsi_1612

Mai intai pregatiti  crema , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati zeama de lamaie si apa. Puneti si amidonul, amestecati bine.... Citeste continuarea

Aperitiv quiche cu legume

Postat de: rocsi_1612

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare. Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati. La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti... Citeste continuarea

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

Postat de: RODIMUR

Mai întâi se face aluatul din: făină, sare, un ou și untul rece. Se amestecă și se frământă rapid ingredientele, ca să nu se înmoaie untul și când făina s-a... Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu Camembert si cabanos

Postat de: mihaelar63

Ciupercile se spala si se curata. Coditele din ciuperci se scot si se toaca. Cabanosul se taie rondele. Palariutele de ciuperci se sareaza, se condimenteaza cu piper si oregano.... Citeste continuarea

Desert gratin de mere cu nuca de cocos

Postat de: ctlina

Curatati merele si taiati-le felii subtiri. Ungeti cu unt un vas si depuneti merele. Varsati romul peste mere si presarati deasupra lor nuca de cocos rasa. Incalziti cuptorul la 220°C.... Citeste continuarea

Desert tort cu pandispan si jeleu de gutui

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Preparati blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor... Citeste continuarea

Piept de rata cu cartofi duchesse

Postat de: oanapl

Se curăță cartofii cruzi, se spală și se taie în cuburi. Se pun la fiert în apă cu o linguriță de sare. Se fierb exact ca și pentru un piure de cartofi. Când sunt gata,... Citeste continuarea

Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois

Postat de: ctlina

Incaziti cuptorul la 180°C. Taiati aluaturile in 2 cercuri mari. Cu resturile am facut 6 cercuri mici. Frecati untul cu zaharul, adaugati oul si albusul  treptat si apoi migdalele... Citeste continuarea

Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate

Postat de: ctlina

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).   Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.  Intr-o cratita se gatesc ... Citeste continuarea

Foie gras de casa

Postat de: ctlina

Separati loburile si puneti ficatul intr-o farfurie intinsa. Se curata bine ficatul de vene si pielite. Intr-un castronel amestecati romul si condimentele. Se apasa usor lobii ficatului sa devina... Citeste continuarea

Desert buturuga cu ciocolata si crema de castane (fara gluten, low carb)

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Blat -génoise: Puneti ciocolata la topit la bain-marie si lasati sa se raceasca. Separati albusurile de galbenusuri. Se bat albușurile spuma... Citeste continuarea

Salata cu icre de caras

Postat de: mihaelar63

Icrele de caras nu au fost foarte mari, in schimb au fost gustoase. Icrele se curata de pelite si se pun cu sare si otet intr-un recipient inchis . Se pot pastra la rece... Citeste continuarea

Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie

Postat de: panacris

Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul, vigita (amestec de legume uscate), piperul și... Citeste continuarea

Frigarui din piept de pui la tigaie, cu cus-cus in unt si sos caramelizat

Postat de: RODIMUR

Pieptul de pui se desprinde de pe oase (dacă este cazul) se spală, se fasonează și se taie cubulețe. Se prepară marinada din: ulei de măsline, miere de albine, zeamă de lămâie,... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]