Retete traditionale din Franta
Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !
Retete sofisticate frantuzesti
Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.
Ridichi murate in otet / Pickles
Postat de: ctlinaSterilizați borcanele și capacele în cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute. Curățați si spălați ridichile . Curățați morcovul și tăiați-l ... Citeste continuarea
Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel
Postat de: ctlinaMixati patrunjelul, usturoiul, sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). ... Citeste continuarea
Cartofi noi, cu salata verde si maioneza
Postat de: RODIMURCartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă puțin să se răcorească, se decojesc și apoi se taie cubulețe. Cât timp fierb cartofii,... Citeste continuarea
Placinta cu carne si frunze de mangold (swiss chard)
Postat de: ctlinaTaiati si-ndepartati tijele. Spalati bine foile si tijele. Taiati tijele bucatele.. Pregatiti apoi foile, indepartati vena din mijlocul foilor (pastrati-le pentru umplutura). Puneti foile 2... Citeste continuarea
Salata cu sparanghel, feta si coppa
Postat de: ctlinaSparanghelul verde nu este necesar sa-l curatati, indepartati numai baza lui. Fierbeti-l in apa cu sare timp de 12 minute. Scoateti din apa si taiati-l bucati. Sotati sparanghelul taiat... Citeste continuarea
Desert inghetata parfait cu cocos
Postat de: ctlinaBateți albușurile spuma cu 2 linguri de îndulcitor și picăturile de vanilie (sau cu 3-4 linguri de zahar). Încorporați nuca de cocos rasă și apoi crema de cocos.... Citeste continuarea
Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)
Postat de: ctlinaIntr-o oala puneti un pic de apa pe fund si adaugati laptele si smantana. Aduceti la fierbere (apa va ajuta ca compozitia sa nu se prinda pe fundul oalei). Cand laptele incepe sa fiarba,... Citeste continuarea
Purcel cu morcovi si mazare verde
Postat de: mihaelar63Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru . Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca... Citeste continuarea
Desert tarta Galette cu capsuni
Postat de: eumimiPregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si-l punem in bolul cu faina. Amestecam bine... Citeste continuarea
Tajina de picior/rasol de miel
Postat de: ctlinaUngeti cu ulei picioarele de miel si puneti-le in vasul de tajina. Condimentati sare, piper. Curatati si spalati legumele, taiati ceapa si ardeiul lamele. Prazul (partea alba) taiati-l bucati.... Citeste continuarea
Desert cheesecake cu ricotta si cocos
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Amestecati bine pudra de migdale cu nuca de cocos rasa si 20 gr de indulcitor (sau zahar). Pregatiti forma detasabila (20 cm + o forma mica) ungeti-o cu unt (am... Citeste continuarea
Salata de ridichi cu branza proaspata de vaci
Postat de: ctlinaAmestecati branza de vaci cu zeama de lamaie, cu uleiul si mustarul. Adaugati sare si piper. Spalati si curatati ridichile. Taiati-le felii subtiri. Amestecati ridichile cu sosul alb si... Citeste continuarea
Pastrama din piept de rata a la Mihaela
Postat de: panacrisSe prepară lichidul pentru marinare, în cca. 350 ml apă se pune sare și rozmarinul, se pune la fiert, la foc mic cât să se dizolve sarea. Pieptul de rață se pune într-un... Citeste continuarea
Salata de radacina de telina cu avocado
Postat de: ctlinaCuratati radacina de telina si dati-o pe razatoare. Intr-un castron amestecati telina rasa cu pulpa de avocado si branza. Puneti sare, adaugati sucul de lamaie si piper roz zdrobit.... Citeste continuarea
Aperitiv tarta rasturnata cu spanac, bacon si branza de capra
Postat de: ctlinaSpălați spanacul și curatati-l. Sotați spanacul taiat în puțin ulei timp de aproximativ 10 minute. Puneti sare. Într-o altă tigaie, rumeniti feliile de bacon. ... Citeste continuarea
Desert biscuiti cu migdale si jeleu de gutui (fara gluten, low carb)
Postat de: ctlinaMixati îndulcitorul in pudra fina. În vasul robotului de bucătărie prevăzut cu frunza, amestecați migdalele, „zahărul”, jeleul și stevia cu migdale amare. ... Citeste continuarea
Chiftele de pastarnac cu spanac si branza de capra
Postat de: ctlinaCuratati si spalati spanacul. Curățați păstârnacul și ceapa. Mixati legumele si puneti-le apoi intr-un castron mare. Se adaugă ouăle si smantana. Se amestecă totul, se... Citeste continuarea
Desert prajitura cu zmeura si ciocolata
Postat de: panacrisPentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se... Citeste continuarea
Pui a la Crapaudine
Postat de: mihaelar63Puiul se curata si se spala . Cu ajutorul unui cutit bun sau a unei foarfece de bucatarie se despica puiul pe sirea spinariii , dintr-un capat intr-altul . Se intoarce puiul... Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata
Postat de: oanaplMixezi ouăle cu zahărul măcinat, apoi adaugi untul topit și răcit foarte bine, laptele și omogenizezi scurt. Amesteci făina cu cacaua si praful de copt și cerni amestecul peste ouă și... Citeste continuarea
Pulpa de miel confiata 3 ore la cuptor
Postat de: ctlinaAmestecati uleiul de masline cu sosul de soia si bulionul concentrat. Puneti pulpa pe o tava adanca, condimentati cu sare si piper. Ungeti-o cu sosul preparat pe toata suprafata, presarati... Citeste continuarea
Cartofi pai de radacina de telina la cuptor cu branza feta
Postat de: ctlinaCuratati radacina de telina si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei. Amestecati bine. Dati la cuptor timp de 30 de minute la 220°C.... Citeste continuarea
Fazan cu ciuperci si smantana
Postat de: mihaelar63Se pun la infierbantat 3 l apa cu otetul infuzat cu zmeura in care se introduc crengutele de tarhon , cimbru , foaie de dafin , sare si boabe de piper . Cand da... Citeste continuarea
Escalop de caprior cu coniac
Postat de: mihaelar63Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore . Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin. Carnea se taie in felii subtiri si se... Citeste continuarea
Pate cremos, de casa, cu ficatei si piept de pui
Postat de: mihaelar63Ficateii se curata de pelite . Pentru ca au fost ficatei gustosi si ,, curati "' de la pasarile de curte nu am mai considerat necesar sa ii tin in lapte sa fie gustosi si fragezi .... Citeste continuarea
Aperitiv chiftele de pastarnac cu branzeturi
Postat de: ctlinaSpălați și curățați păstârnacul și morcovul. Dați-le pe razatoarea cea mare. Se adaugă chimenul, cele 3 brânzeturi și ouăle. Se amestecă totul, se adaugă faina... Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de lamaie si bezea
Postat de: rocsi_1612Mai intai pregatiti crema , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati zeama de lamaie si apa. Puneti si amidonul, amestecati bine.... Citeste continuarea
Aperitiv quiche cu legume
Postat de: rocsi_1612Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare. Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati. La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti... Citeste continuarea
Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi
Postat de: RODIMURMai întâi se face aluatul din: făină, sare, un ou și untul rece. Se amestecă și se frământă rapid ingredientele, ca să nu se înmoaie untul și când făina s-a... Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu Camembert si cabanos
Postat de: mihaelar63Ciupercile se spala si se curata. Coditele din ciuperci se scot si se toaca. Cabanosul se taie rondele. Palariutele de ciuperci se sareaza, se condimenteaza cu piper si oregano.... Citeste continuarea
Desert gratin de mere cu nuca de cocos
Postat de: ctlinaCuratati merele si taiati-le felii subtiri. Ungeti cu unt un vas si depuneti merele. Varsati romul peste mere si presarati deasupra lor nuca de cocos rasa. Incalziti cuptorul la 220°C.... Citeste continuarea
Desert tort cu pandispan si jeleu de gutui
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Preparati blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor... Citeste continuarea
Piept de rata cu cartofi duchesse
Postat de: oanaplSe curăță cartofii cruzi, se spală și se taie în cuburi. Se pun la fiert în apă cu o linguriță de sare. Se fierb exact ca și pentru un piure de cartofi. Când sunt gata,... Citeste continuarea
Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois
Postat de: ctlinaIncaziti cuptorul la 180°C. Taiati aluaturile in 2 cercuri mari. Cu resturile am facut 6 cercuri mici. Frecati untul cu zaharul, adaugati oul si albusul treptat si apoi migdalele... Citeste continuarea
Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate
Postat de: ctlinaSe spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Intr-o cratita se gatesc ... Citeste continuarea
Foie gras de casa
Postat de: ctlinaSeparati loburile si puneti ficatul intr-o farfurie intinsa. Se curata bine ficatul de vene si pielite. Intr-un castronel amestecati romul si condimentele. Se apasa usor lobii ficatului sa devina... Citeste continuarea
Desert buturuga cu ciocolata si crema de castane (fara gluten, low carb)
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Blat -génoise: Puneti ciocolata la topit la bain-marie si lasati sa se raceasca. Separati albusurile de galbenusuri. Se bat albușurile spuma... Citeste continuarea
Salata cu icre de caras
Postat de: mihaelar63Icrele de caras nu au fost foarte mari, in schimb au fost gustoase. Icrele se curata de pelite si se pun cu sare si otet intr-un recipient inchis . Se pot pastra la rece... Citeste continuarea
Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie
Postat de: panacrisConopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul, vigita (amestec de legume uscate), piperul și... Citeste continuarea
Frigarui din piept de pui la tigaie, cu cus-cus in unt si sos caramelizat
Postat de: RODIMURPieptul de pui se desprinde de pe oase (dacă este cazul) se spală, se fasonează și se taie cubulețe. Se prepară marinada din: ulei de măsline, miere de albine, zeamă de lămâie,... Citeste continuarea