Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel

de Catalina L in Fructe de mare, 28 Iul 2021 | 712 vizualizari

 

Suntem in plin sezon, imi place sa le fac duminica dupa ce le cumparam proaspete.

Se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana.
Aici le-am facut rapid cu smantana, usturoi si patrunjel.
Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/midiiscoici-cu-sos-de-smantana-usturoi.html
 

 

INGREDIENTE

  • 700 -800 gr de midii
  • 2 linguri bune de smantana
  • 100 ml de apa
  • sare, piper
  • boia de ardei

Sos usturoi-patrunjel: 1 lingura si jumatate(restul il utilizati la alte retete)

  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare groasa
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel:

Mixati patrunjelul, usturoiul, sarea si uleiul.
Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece.

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  

Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.

Amestecati 100 ml de apa cu jumatate de lingura de sos patrunjel-usturoi.

Intr-o cratita se caleste 1 lingura din sosul preparat cu patrunjel.  

Puneti midiile, amestecati. Varsati apa cu sos si acoperiti. Gatiti la foc iute 8-10 minute până când midiile se deschid.  

Dupa 4 minute puneti smantana amestecati si acoperiti.

Verificati, cand sunt bine deschise luati de pe foc si serviti-le imediat.

Aruncati midiile care nu s-au deschis.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in sos de rosii
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel