Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel

de Panacris in Salate, 2 Apr 2019 | 6003 vizualizari

 

O salata satioasa si gustoasa! Se poate servi simpla sau alaturi de un preparat din carne.

 

INGREDIENTE

  • ciuperci pleurotus cca. 300 g,
  • usturoi 3-4 catei,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel verde 1 legatura.
  • Iaurt grecesc 125 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel:

Ciupercile se curata si se taie bucati mai mici și se lasa la fiert la foc mediu, semicoperit cca. 15 minute, in cca. 1000 ml apa rece, asezonata cu sare.

Apoi se strecoara de apa si se lasa la racit.

Intre timp se curata si toaca marunt patrunjelul si usturoiul, și se adauga in iaurt, amestecandu-se usor pana ce se inglobeaza toate ingredientele. Sosul obtinut se rastoarna peste ciupercile racite, amestecandu-se usor, se asezoneaza de sare si piper si se la la rece minim 30 minute pana la servire.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

patrunjelul se poate inlocui cu marar, in functie de preferintele fiecaruia ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu piept de pui si telina