Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)

de Catalina L in Mancare copii, 11 Iul 2021 | 4956 vizualizari

 

Foarte bună si cremoasă a iesit.
Seamăna cu brânza cumpărata de la marca franceza 'Boursin'.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/branza-de-vaci-de-casa-cu-arpagic-si.html

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte proaspat
  • 200ml de smatana lichida 30%
  • sucul de la o lamaie
  • arpagic proaspat tocat
  • 2 catei de usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin):

Intr-o oala puneti un pic de apa pe fund si adaugati laptele si smantana.
Aduceti la fierbere (apa va ajuta ca compozitia sa nu se prinda pe fundul oalei).

Cand laptele incepe sa fiarba, adaugati zeama filtrata de lamaie si luati oala de pe foc.
Cu o lingura cu gauri amestecati un pic si veti vedea ca apare zerul , laptele se separa.

Lasati 2 ore.

Dupa 2 ore filtrati printr-o sita capitonata cu tifon. Daca doriti recuperati zerul, se poate bea imediat sau se foloseste pentru a face din nou branza.
Strangeti bine branza obtinuta in tifon si puneti la scurs 2 ore la rece.


Dupa acest timp scoateiti branza, puneti sare, arpagic tocat si usturoiul zdrobit fin. Amestecati bine, verificati de sare si tasati intr-o sita/forma de branza cu gauri sau puneti din nou intr-un tifon.

Lasati sa scurga din nou o noapte la rece.

A 2a zi scoateti din forma si serviti cu ceapa rosie, rosii si alte cruditati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

12.07.2021, 16:03

Rocsi 1

13.07.2021, 20:55

Suer faina! Este buna de servit rece acum si cu o rosie gustoasa!

miki_a 1

28.12.2021, 15:25

Îmi place cu arată! O voi proba cu siguranță!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu lapte