Retete traditionale din Franta
Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !
Retete sofisticate frantuzesti
Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.
Miel cu usturoi si otet balsamic
Postat de: mihaelar63Cartofii se curata si se spala . Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic . Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin... Citeste continuarea
Desert tort trio de ciocolata
Postat de: oanaplPentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul măcinat și esența de vanilie și se continuă baterea până când... Citeste continuarea
Salata de radacina de telina
Postat de: ctlinaCuratati radacina de telina si dati-o pe razatoare. Intr-un castron amestecati telina rasa cu crema si maioneza. Puneti sare, piper, adaugati sucul de lamaie , uleiul de masline si piperul roz... Citeste continuarea
Supa de broccoli cu ciuperci
Postat de: mihaelar63Ceapa , morcovul , ardeiul si telina se taie marunt cubulete . Ciupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece . Se soteaza in ulei incins ceapa , si orezul .... Citeste continuarea
Tarta galette cu dovlecel si cascaval
Postat de: ReteteAlinaAluatul Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, se obtine o masa ca si nisipul. Se adauga sarea si apa, amestecam totul pana cand obtinem un aluat omogen. Aluatul se intinde intr-o forma... Citeste continuarea
Salata de cartofi cu carne de vitel, oua si tarhon verde
Postat de: mihaelar63Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa fierbere cartofii se curata de coaja. Taiati cartofii rondele. Se fierb si ouale siapoi se cojesc si se taie jumatati.... Citeste continuarea
Aperitiv Quiche Lorraine
Postat de: momo121Intr-o tava mare asezam foaia de foietaj (cu tot cu hartia de copt), intepam din loc in loc cu o furculita si dam deoparte pana ne ocupam de umplutura. Baconul afumat il... Citeste continuarea
Aperitiv melcisori cu branza si ceapa verde
Postat de: mihaelar63Aluatul de foietaj se lasa la decongelat in frigider . Sa nu se deformeze se lucreaza cu el rece . Se taie foaia in opt parti egale .Este de folos daca aveti o rola... Citeste continuarea
Desert budinca de ciocolata (reteta low carb, fara gluten)
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 170°C. Intr-un vas puneti pe foc ciocolata rupta bucati, cacaoa si smantana. Lasati ciocolata sa se topeasca la foc mic, amestecati. Intr-un castron frecati... Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: mihaelar63Cartofii fierti se curata si se taie rondele . Ouale se curata . Trei oua se taie cubulete si celelalte se taie insferturi. Se ia o forma ceramica termorezistenta care se unge... Citeste continuarea
Desert briosa Melc cu gem de prune
Postat de: ctlinaIntr-un castron adanc sau in bolul robotului puneti faina (225 g) + sarea +zaharul + drojdia uscata. Amestecati. Adaugati oul, apa calduta si untul moale taiat bucatele.... Citeste continuarea
Carnat de Lyon in aluat briosat
Postat de: ctlinaIn bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, sarea si zaharul . Amestecati si faceti o adancitura in faina. Puneti in adancitura drojdia faramitata impreuna cu 2 linguri din... Citeste continuarea
Desert briose pufoase
Postat de: privatelauraIngredientele se cantaresc si se pun la indemana. Eu am folosit robotul pentru framantarea aluatului. Intr-un vas mic, se pune drojdia cu o lingurita zahar si putina apa calduta. Se cerne... Citeste continuarea
Pate de ficat cu salvie si piper
Postat de: mihaelar63Ficatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el . Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede . Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in... Citeste continuarea
Desert mousse de limete
Postat de: RODIMURSe prepară mai întâi frișca naturală, din 100-125 ml de smântână grasă, mixată cu 1 plic de vanilie și 1-2 linguri de zahăr pudră. Când frișca este bine... Citeste continuarea
Cartofi Duchesse, cu branza sarata
Postat de: RODIMURCartofii se decojesc, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când se formează spumă deasupra, se culege și se aruncă. Cât timp fierb... Citeste continuarea
Cartofi cu tarhon si usturoi
Postat de: mihaelar63Cartofii se curata si se spala . Taiati cartofii pe lungime si ii limpeziti din nou cu apa rece . Asezati cartofii intr-o tava sau forma de copt ceramica si ii condimentati cu... Citeste continuarea
Desert Lava Cake
Postat de: oanaplSe toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția. Se bat... Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata si alune
Postat de: panacrisCiocolata se topește la foc mic împreună cu laptele, cca. 10 minute până se obține o ciocolată mai groasă cu lapte. Ouăle se amestecă energic cu zahărul, zahărul... Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si faina de cocos (fara gluten, low carb)
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati merele. Taiati-le felii si puneti-le intr-o forma unsa. Presarati deasupra 1 lingura de indulcitor, scortisoara si puneti deasupra... Citeste continuarea
Gratin de dovlecei si morcovi
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati legumele. Dati pe razatoare dovleceii si morcovii. Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua. Puneti sare, piper,... Citeste continuarea
Desert Lapte de pasare
Postat de: ioana_lupuIn primul rand, se separa ouale. Albusurile se bat cu praful de sare si cu 10 linguri de zahar. Intr-o cratita mai lata, se pune laptele pe foc. Cand laptele este aproape de punctul de... Citeste continuarea
Piure de telina, cu mere
Postat de: RODIMURȚelina se curăță bine (ca să se elimine partea lemnoasă), se spală, se porționează în bucăți mai mici și se fierbe (de preferat, la aburi), până ce devine moale.... Citeste continuarea
Unt din pere cu cacao (fara zahar)
Postat de: ctlinaCuratati perele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu untul si lasati-le sa fiarba la foc potrivit. Se vor transforma treptat in piure. Gatiti pana cand apa lor se va... Citeste continuarea
Maioneza vegetala fara oua
Postat de: ctlinaSpalati si puneti la hidratat 20 de minute nucile de caju in apa. Curatati ardeiul de seminte si de partea alba. Mixati nucile de caju scurse cu ardeiul si boia de ardei. Adaugati... Citeste continuarea
Desert fursecuri Rochers cu nuca de cocos
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 150°C. Bateti albusul spuma cu 2 lingurite de indulcitor. Amestecati nuca de cocos rasa cu restul de indulcitor si adaugati crema de cocos. Amestecati bine.... Citeste continuarea
Pireu de pastai verzi cu praz
Postat de: mihaelar63Fasolea verde se fierbe in apa cu sare. Scurgeti si clatiti cu apa rece sa nu-si piarda din culoare. Prazul se taie bucati grosiere si se soteaza in unt pana se inmoaie.... Citeste continuarea
Unt din mango cu seminte de chia (fara zahar adaugat)
Postat de: ctlinaCuratati fructul de coaja si taiati pulpa lui in bucati. Puneti-le intr-o oala pe foc cu 80 ml de apa (adaugati zahar brun daca doriti). Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada... Citeste continuarea
Desert vafe crocante dulci ( reteta fara gluten)
Postat de: ctlinaUntul moale sau topit se amestecă cu celelalte ingrediente ale rețetei. Trebuie să iasă un aluat destul de lichid. Aparatul de vafe (sărățele) se încinge, nu e nevoie să... Citeste continuarea
Biban la cuptor, cu lamai confiate
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Spalati pestele curatat bine si uscati-l cu un prosop din hartie. Curatati si taiati ciupercile felii. Intr-o tigaie rumeniti ciupercile intr-un pic de... Citeste continuarea
Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac
Postat de: panacrisAluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, tapetată cu foaie de pergament și se... Citeste continuarea
Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce
Postat de: mihaelar63Fasolea verde se decongeleaza la temperatura camerei . Fierbeti fasolea in apa clocotita 10 minute . Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si... Citeste continuarea
Aperitiv ochelari cu mustar, sirop de rodie si cașcaval
Postat de: panacrisFoaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, se stropește cu siropul de rodie. Cașcavalul se rade, eu am avut deja ras! :D, apoi se presară peste... Citeste continuarea
Desert prajitura invizibila, cu mere
Postat de: oanaplSe mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul. Se adaugă treptat laptele,... Citeste continuarea
Carne de vacuta cu cartofi si sos de hrean
Postat de: mihaelar63Curatati legumele si le spalati. Carnea de vacuta se pune la fiert bucata intreaga impreuna cu morcovii , sarea boabe de piper si foaie de dafin . Cand toate aceste sunt... Citeste continuarea
Sos de hrean
Postat de: mihaelar63Untul se infierbanta intr-un vas mic -respectiv o tigaita . Adaugati faina alba si amestecati . Se da focul la minim si se stinge cu smantana . Incorporati hreanul si... Citeste continuarea
Fasole cu carnaciori proaspeti la tigaie
Postat de: mihaelar63Fasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert. Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste . Scurgeti fasolea de... Citeste continuarea
Desert mini checuri rapide cu ciocolata (reteta fara gluten, low carb)
Postat de: ctlinaTopiti untul cu ciocolata timp de 40 de secunde la microunde la 900 W. Amestecati si puneti din nou 30 de secunde daca trebuie. Adaugati vanilia, 'zaharul', pudra de migdale si bicarbonatul... Citeste continuarea
Supa de rosii cu mazare si carnat afumat
Postat de: ctlinaIntr-o oala incalziti uleiul si puneti la prajit carnatul taiat rondele fine. Adaugati ceapa tocata si morcovii curatati si taiati rondele. Reveniti impreuna. Puneti mazarea si gatiti... Citeste continuarea
Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie
Postat de: ctlinaSpalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le en 2. Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt. Puneti-le la... Citeste continuarea