Retete culinare din Franta

Retete traditionale din Franta

Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !


Retete sofisticate frantuzesti

Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.

Miel cu usturoi si otet balsamic

Postat de: mihaelar63

Cartofii se curata si se spala . Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic . Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin... Citeste continuarea

Desert tort trio de ciocolata

Postat de: oanapl

Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul măcinat și esența de vanilie și se continuă baterea până când... Citeste continuarea

Salata de radacina de telina

Postat de: ctlina

Curatati radacina de telina si dati-o pe razatoare. Intr-un castron amestecati telina rasa cu crema si maioneza. Puneti sare, piper, adaugati sucul de lamaie , uleiul de masline si piperul roz... Citeste continuarea

Supa de broccoli cu ciuperci

Postat de: mihaelar63

Ceapa , morcovul , ardeiul si telina se taie marunt cubulete . Ciupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece . Se soteaza in ulei incins ceapa , si orezul .... Citeste continuarea

Tarta galette cu dovlecel si cascaval

Postat de: ReteteAlina

Aluatul Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, se obtine o masa ca si nisipul. Se adauga sarea si apa, amestecam totul pana cand obtinem un aluat omogen. Aluatul se intinde intr-o forma... Citeste continuarea

Salata de cartofi cu carne de vitel, oua si tarhon verde

Postat de: mihaelar63

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa fierbere cartofii se curata de coaja. Taiati cartofii rondele. Se fierb si ouale siapoi se cojesc si se taie jumatati.... Citeste continuarea

Aperitiv Quiche Lorraine

Postat de: momo121

Intr-o tava mare asezam foaia de foietaj (cu tot cu hartia de copt), intepam din loc in loc cu o furculita si dam deoparte pana ne ocupam de umplutura.       Baconul afumat il... Citeste continuarea

Aperitiv melcisori cu branza si ceapa verde

Postat de: mihaelar63

 Aluatul de foietaj se lasa la decongelat in frigider . Sa nu se deformeze se lucreaza cu el rece . Se taie foaia in opt parti egale .Este de folos daca aveti o rola... Citeste continuarea

Desert budinca de ciocolata (reteta low carb, fara gluten)

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 170°C. Intr-un vas puneti pe foc ciocolata rupta bucati, cacaoa si smantana. Lasati ciocolata sa se topeasca la foc mic, amestecati. Intr-un castron frecati... Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: mihaelar63

Cartofii fierti se curata si se taie rondele . Ouale se curata . Trei oua se taie cubulete si celelalte se taie insferturi. Se ia o forma ceramica termorezistenta care se unge... Citeste continuarea

Desert briosa Melc cu gem de prune

Postat de: ctlina

Intr-un castron adanc sau in bolul robotului  puneti faina (225 g) + sarea +zaharul  + drojdia uscata. Amestecati. Adaugati oul, apa calduta si untul moale taiat bucatele.... Citeste continuarea

Carnat de Lyon in aluat briosat

Postat de: ctlina

In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, sarea si zaharul . Amestecati si faceti o adancitura in faina. Puneti in adancitura drojdia faramitata impreuna cu 2 linguri din... Citeste continuarea

Desert briose pufoase

Postat de: privatelaura

Ingredientele se cantaresc si se pun la indemana. Eu am folosit robotul pentru framantarea aluatului. Intr-un vas mic, se pune drojdia cu o lingurita zahar si putina apa calduta. Se cerne... Citeste continuarea

Pate de ficat cu salvie si piper

Postat de: mihaelar63

Ficatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el . Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede . Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in... Citeste continuarea

Desert mousse de limete

Postat de: RODIMUR

Se prepară mai întâi frișca naturală, din 100-125 ml de smântână grasă, mixată cu 1 plic de vanilie și 1-2 linguri de zahăr pudră. Când frișca este bine... Citeste continuarea

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

Postat de: RODIMUR

Cartofii se decojesc, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când se formează spumă deasupra, se culege și se aruncă. Cât timp fierb... Citeste continuarea

Cartofi cu tarhon si usturoi

Postat de: mihaelar63

Cartofii se curata si se spala . Taiati cartofii pe lungime si ii limpeziti din nou cu apa rece . Asezati cartofii intr-o tava sau forma de copt ceramica si ii condimentati cu... Citeste continuarea

Desert Lava Cake

Postat de: oanapl

Se toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția. Se bat... Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si alune

Postat de: panacris

Ciocolata se topește la foc mic împreună cu laptele, cca. 10 minute până se obține o ciocolată mai groasă cu lapte.  Ouăle se amestecă energic cu zahărul, zahărul... Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si faina de cocos (fara gluten, low carb)

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati merele. Taiati-le felii si puneti-le intr-o forma unsa. Presarati deasupra 1 lingura de indulcitor, scortisoara si puneti deasupra... Citeste continuarea

Gratin de dovlecei si morcovi

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati legumele. Dati pe razatoare dovleceii si morcovii. Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua. Puneti sare, piper,... Citeste continuarea

Desert Lapte de pasare

Postat de: ioana_lupu

In primul rand, se separa ouale. Albusurile se bat cu praful de sare si cu 10 linguri de zahar. Intr-o cratita mai lata, se pune laptele pe foc. Cand laptele este aproape de punctul de... Citeste continuarea

Piure de telina, cu mere

Postat de: RODIMUR

Țelina se curăță bine (ca să se elimine partea lemnoasă), se spală, se porționează în bucăți mai mici și se fierbe (de preferat, la aburi), până ce devine moale.... Citeste continuarea

Unt din pere cu cacao (fara zahar)

Postat de: ctlina

Curatati perele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu untul si lasati-le sa fiarba la foc potrivit. Se vor transforma treptat in piure. Gatiti pana cand apa lor se va... Citeste continuarea

Maioneza vegetala fara oua

Postat de: ctlina

Spalati si puneti la hidratat 20 de minute nucile de caju in apa. Curatati ardeiul de seminte si de partea alba. Mixati nucile de caju scurse cu ardeiul si boia de ardei. Adaugati... Citeste continuarea

Desert fursecuri Rochers cu nuca de cocos

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 150°C. Bateti albusul spuma cu 2 lingurite de indulcitor. Amestecati nuca de cocos rasa cu restul de indulcitor si adaugati crema de cocos. Amestecati bine.... Citeste continuarea

Pireu de pastai verzi cu praz

Postat de: mihaelar63

Fasolea verde se fierbe in apa cu sare. Scurgeti si clatiti cu apa rece sa nu-si piarda din culoare. Prazul se taie bucati grosiere si se soteaza in unt pana se inmoaie.... Citeste continuarea

Unt din mango cu seminte de chia (fara zahar adaugat)

Postat de: ctlina

Curatati fructul de coaja si taiati pulpa lui in bucati. Puneti-le intr-o oala pe foc cu 80 ml de apa (adaugati zahar brun daca doriti). Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada... Citeste continuarea

Desert vafe crocante dulci ( reteta fara gluten)

Postat de: ctlina

Untul moale sau topit se amestecă cu celelalte ingrediente ale rețetei. Trebuie să iasă un aluat destul de lichid. Aparatul de vafe (sărățele) se încinge, nu e nevoie să... Citeste continuarea

Biban la cuptor, cu lamai confiate

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati pestele curatat bine si uscati-l cu un prosop din hartie. Curatati si taiati ciupercile felii. Intr-o tigaie rumeniti ciupercile intr-un pic de... Citeste continuarea

Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac

Postat de: panacris

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, tapetată cu foaie de pergament și se... Citeste continuarea

Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce

Postat de: mihaelar63

Fasolea verde se decongeleaza la temperatura camerei . Fierbeti fasolea in apa clocotita 10 minute . Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si... Citeste continuarea

Aperitiv ochelari cu mustar, sirop de rodie si cașcaval

Postat de: panacris

Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, se stropește cu siropul de rodie. Cașcavalul se rade, eu am avut deja ras! :D,  apoi se presară peste... Citeste continuarea

Desert prajitura invizibila, cu mere

Postat de: oanapl

Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul. Se adaugă treptat laptele,... Citeste continuarea

Carne de vacuta cu cartofi si sos de hrean

Postat de: mihaelar63

Curatati legumele si le spalati. Carnea de vacuta se pune la fiert bucata intreaga impreuna cu morcovii , sarea boabe de piper si foaie de dafin . Cand toate aceste sunt... Citeste continuarea

Sos de hrean

Postat de: mihaelar63

Untul se infierbanta intr-un vas mic -respectiv o tigaita . Adaugati faina alba si amestecati . Se da focul la minim si se stinge cu smantana . Incorporati hreanul si... Citeste continuarea

Fasole cu carnaciori proaspeti la tigaie

Postat de: mihaelar63

Fasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert. Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste . Scurgeti fasolea de... Citeste continuarea

Desert mini checuri rapide cu ciocolata (reteta fara gluten, low carb)

Postat de: ctlina

Topiti untul cu ciocolata timp de 40 de secunde la microunde la 900 W. Amestecati si puneti din nou 30 de secunde daca trebuie. Adaugati vanilia, 'zaharul', pudra de migdale si bicarbonatul... Citeste continuarea

Supa de rosii cu mazare si carnat afumat

Postat de: ctlina

Intr-o oala incalziti uleiul si puneti la prajit carnatul taiat rondele fine. Adaugati ceapa tocata si morcovii curatati si taiati rondele. Reveniti impreuna. Puneti mazarea si gatiti... Citeste continuarea

Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie

Postat de: ctlina

Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le en 2. Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt. Puneti-le la... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]