Stiuca/ salau cu legume si sos Meuniere a la Panacris

de Panacris in Peste, 12 Iun 2020 | 372 vizualizari

 

sau o știucă, o rețetă, așa mai deosebită ;) Am auzit eu că știuca și șalăul sunt gustoase. Hmm, am stat un pic pe gânduri și cum TataZmeu a fost la "pescuit" și în plasă a ajuns o știucă frumușică am zis, hai să-i uimesc pe Zmeișori ;)
Am analizat eu diverse rețete, dar mi-am adus aminte: am auzit eu...., gândul m-a dus la diversele evenimente, unde în meniu se află celebrul pește însoțit de sos meuniere, mai bine zis sos de unt cu capere și zeamă de lămâie.
Am avut o intuiție tare bună! Am trecut testul, le-a plăcut peștele mofturoșilor mei. Așa că vă aduc rețete, asta simplă să-i uimiți pe mofturoșii voștri ;)
Gata cu vorba spor la treabă și poftă bună!
Update: m-a certat fratele meu că am indus lumea în eroare, cică peștele meu era șalău, nu știucă :D Așa că am revizuit rețeta! Mă suczați, vă rog! ;) :-*

 

INGREDIENTE

  • Știucă/șalău 1 bucată de cca. 800 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Rozmarin 2 crenguțe,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Legume congelate (conopidă, broccoli, morcov) cca. 400 g,
  • Pentru sos:
  • Unt 3 linguri,
  • Zeamă de lămâie 3 linguri,
  • Capere marinate 2 linguri.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca/ salau cu legume si sos Meuniere a la Panacris:

Știuca/șalăul eviscerat se sărează și se lasă la rece minim 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi.


A doua zi se pune într-un vas de lut, hidratat între timp, sau într-o tavă termorezistentă, se stropește cu ulei de măsline, se adaugă legumele și crenguțele de rozmarin, apoi se pune la gătit în cuptorul rece, la 200 grade cca. 10 minute. După cele 10 minute se întoarce și se mai lasă cam tot 10 minute la gătit.


Între timp se prepară sosul meuniere: untul rece se pune într-o tigăiță/crăticioară la încălzit, împreună cu caperele, zeama de lămâie și 2-3 linguri de lichid aromatizat din borcanul cu capere marinate.


După ce s-au omogenizat se toarnă sosul peste pește și legume, se mai lasă la gătit cca. 5 minute, apoi se servește fierbinte împreună cu legumele aromatizate.


Spor și poftă bună!





Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca/ salau cu legume si sos Meuniere a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

15.06.2020, 19:28

mihaelar63 1

16.06.2020, 07:53

Il trecem pe lista de favorite

dantes 1

16.06.2020, 12:49

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crap portughez