Fish Pie (placinta cu peste)

de AndreeaLipo in Peste, 3 Oct 2012 | 17879 vizualizari

 

Este o reteta foarte usor de preparat! Este delicioasa si imposibil sa nu va iasa! Pofta buna!

 

INGREDIENTE

Pentru Piure :

  • 5 cartofi
  • 180 ml lapte sau smantana dulce lichida (double cream)
  • 50 g unt
  • sare

Pentru Peste ( eu l-am cumparat mix)

  • 400 g somon, cod, egrefin( haddock ), peste afumat (important este sa nu aiba oase, se pot folosi si creveti)
  • un buchetel de broccoli de marime medie
  • 250 ml smantana dulce lichida (double cream)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare. piper, busuioc uscat
  • Mozzarella
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fish Pie (placinta cu peste):

Se curata cartofii, se taie si se fierb timp de 20 de minute in apa cu putina sare.

Intre timp, intr-o tigaie punem cele 2 linguri de ulei de masline la incins si adaugam mixul de peste,  se presara sare si piper. Se tine pe foc mediu timp de 10-12 minute amestecand din can din cand.

Fierbem broccoli in acelasi timp intr-un alt vas cu apa, timp de 10 minute.

Piureul : scurgem apa , adaugam laptele, untul si sarea dupa gust! Eu folosesc mixerul  in loc sa-i pisez , imi place  consistenta pufoasa !

Se taie broccoli marunt si se adauga pestelui , impreuna cu  smantana ,piper,sare si busuioc uscat( cele 3 din urma dupa gust). Se  tin pe foc maxim 5 minute , pana cand sosul capata consistenta mai cremoasa. Se unge un vas cu putin unt sau o lingura de ulei de masline ( eu am folosit vas ceramic), dupa care "asternem" amestecul de peste cu broccoli. Deasupra  intindem piureul, iar la final presaram mozzarella si dam la cuptor pentru inca 10 minute pana se rumeneste.

Enjoy! Kisses

TIPS-URI

1

Se pot folosi diferite feluri de peste, creveti, fructe de mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fish Pie (placinta cu peste)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu peste