Fish Pie (placinta cu peste)

de AndreeaLipo in Peste, 3 Oct 2012 | 14126 vizualizari

 

Este o reteta foarte usor de preparat! Este delicioasa si imposibil sa nu va iasa! Pofta buna!

 

INGREDIENTE

Pentru Piure :

  • 5 cartofi
  • 180 ml lapte sau smantana dulce lichida (double cream)
  • 50 g unt
  • sare

Pentru Peste ( eu l-am cumparat mix)

  • 400 g somon, cod, egrefin( haddock ), peste afumat (important este sa nu aiba oase, se pot folosi si creveti)
  • un buchetel de broccoli de marime medie
  • 250 ml smantana dulce lichida (double cream)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare. piper, busuioc uscat
  • Mozzarella
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fish Pie (placinta cu peste):

Se curata cartofii, se taie si se fierb timp de 20 de minute in apa cu putina sare.


Intre timp, intr-o tigaie punem cele 2 linguri de ulei de masline la incins si adaugam mixul de peste, se presara sare si piper. Se tine pe foc mediu timp de 10-12 minute amestecand din can din cand.


Fierbem broccoli in acelasi timp intr-un alt vas cu apa, timp de 10 minute.


Piureul : scurgem apa , adaugam laptele, untul si sarea dupa gust! Eu folosesc mixerul in loc sa-i pisez , imi place consistenta pufoasa !


Se taie broccoli marunt si se adauga pestelui , impreuna cu smantana ,piper,sare si busuioc uscat( cele 3 din urma dupa gust). Se tin pe foc maxim 5 minute , pana cand sosul capata consistenta mai cremoasa. Se unge un vas cu putin unt sau o lingura de ulei de masline ( eu am folosit vas ceramic), dupa care "asternem" amestecul de peste cu broccoli. Deasupra intindem piureul, iar la final presaram mozzarella si dam la cuptor pentru inca 10 minute pana se rumeneste.


Enjoy! Kisses

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi diferite feluri de peste, creveti, fructe de mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fish Pie (placinta cu peste)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

AndreeaLipo 1

03.10.2012, 21:13

Multumesc! :* :* :*

RuxyRux 1

04.10.2012, 19:25

Grozava reteta!

CookieMonster 1

08.07.2013, 16:58

ce faina poate sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

RETETA RECOMANDATA
Peste festiv "a la Marina"