Macrou la cuptor cu legume

de katty in Peste, 9 Dec 2016 | 19151 vizualizari

 

 Ador legumele, in special vinetele si dovlecelul, la fel de mult ca si pestele, asa ca am facut o combinatie si iata ce a iesit. Eu zic ca a iesit delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata macrou (mai mare)
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • 1/2 vanata
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 3 rosii mari
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • boia iute
  • patrunjel verde pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la cuptor cu legume:

Curatam si spalam toate legumele.
Tocam ceapa julienne, morcovul rondele subtiri, ardeiul gras fasii, iar dovlecelul si vanata cuburi mai maricele. Usturoiul il tocam fin, iar rosiile le tocam cubulete mici.
In uleiul incins, punem morcovul si ceapa, apoi, dupa ce incep sa se inmoaie, usturoiul, vanata, dovlecelul si ardeiul gras. Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie usor, fara a-si pierde forma. Adaugam rosiile, foaia de dafin, sare, piper, cimbrul, boiaua iute si lasam sa dea 2-3 clocote. Golim amestecul de legume intr-un vas termorezistent, iar deasupra asezam bucatile de macrou, pe care le-am spalat bine in prealabil, le-am scurs si le-am dat cu sare. Dam tava la cuptor pana pestele se rumeneste usor si sosul se leaga. Servim mancarea calda, cu patrunjel verde presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou in vasul de lut