Desert mousse de limete

de RODIMUR in Dulciuri, 12 Apr 2020 | 2484 vizualizari

 

Mousse de limete, după o rețetă franceză, care a ieșit mai bine decât m-am așteptat. Un desert excelent, cu un gust foarte bun, un desert ușor și rapid de făcut, un deliciu. Nu degeaba îmi plac dulciurile cu gust de lămâie...

 

INGREDIENTE

  • 50 grame de zahăr tos fin
  • 25 grame de amidon alimentar
  • 200-250 ml de lapte
  • zeama de la 1 limetă
  • coaja răzuită de la 1 limetă
  • 1 plic de vanilie
  • 150 ml de frișcă naturală
  • Pentru decor:
  • feliuțe de limetă
  • coajă răzuită de limetă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mousse de limete:

Se prepară mai întâi frișca naturală, din 100-125 ml de smântână grasă, mixată cu 1 plic de vanilie și 1-2 linguri de zahăr pudră. Când frișca este bine legată, se dă la frigider, până ce sunt gata celelalte ingrediente.

Într-o crăticioară se amestecă ingredientele solide: zahărul tos, amidonul alimentar și vanilia. Se adaugă laptele, se omogenizează și apoi se dă crăticioara la foc mic, sau la bain-marie. Se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului și nici să nu se formeze cocoloașe. Când amestecul s-a îngroșat bine, se ia crăticioara de pe foc, dar tot se mai amestecă în ea, din când în când, ca să nu se formeze pojghiță.

Când compoziția s-a mai răcorit, se adaugă zeama de limetă și apoi coaja răzuită. Se omogenizează și se mai lasă puțin, până ce se răcește total. Atunci se adaugă frișca scoasă din frigider, se omogenizează și se toarnă în cupe.

Se decorează cu feliuțe și coajă răzuită de limetă. Se lasă desertul câteva ore la rece, după care poate fi servit.

TIPS-URI

1

Amestecați întruna ingredientele pe timpul tratării termice, ca să nu se prindă de fundul crăticioarei și nici să nu se formeze cocoloașe.

2

Adăugați zeama și coaja de limetă după ce s-a mai răcit compoziția.

3

În loc de limete, se pot folosi lămâi, deși sunt mai puțin aromate.

4

Pentru frișcă folosiți smântână naturală, mixată cu zahăr pudră și vanilie, până ce se leagă bine, fără a insista prea mult, ca să nu se transforme în unt dulce.

5

Țineți frișca preparată la frigider, până ce preparați crema.

6

Adăugați frișca doar atunci când crema este rece.

7

Țineți desertul la frigider câteva ore, înainte de a-l servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mousse de limete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III negru

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

14.04.2020, 17:12

Mulțumesc frumos, Cristina!

Rocsi 1

14.04.2020, 20:02

O cupa sa fie si pentru mine, pentru ca imi place mult gustul de limeta!

RODIMUR 1

14.04.2020, 20:45

Și mie-mi place mult gustul de lămâie, Rocsi...! Mulțumesc frumos pentru atenție!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si visine