Retete traditionale din Franta
Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !
Retete sofisticate frantuzesti
Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.
Praz gratinat cu jambon si sos de branza
Postat de: ctlinaIndepartati partea verde a prazului (folositi-o pentru o supa). Curatati si spalati si taiati partea alba in bucati de 10 cm. Prazul meu era gros,am taiat apoi bucatile in 2 in lungime.... Citeste continuarea
Aripioare de pui la cuptor
Postat de: ctlinaPuneti aripioarele spalate si curatate intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper si varsati peste ele uleiul si sosul soia. Amestecati, presarati ierburi aromate si boia de ardei. Puneti... Citeste continuarea
Supa crema de broccoli
Postat de: ctlinaSeparati buchetele de broccoli de tulpina si spalati-le. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le. Intr-o oala adanca puneti la prajit ceapa si usturoiul. Adaugati buchetele de broccoli,... Citeste continuarea
Snitele de vacuta cu smantana si mustar
Postat de: mihaelar63Carnea de vacuta se feliaza in bucati subtiri care apoi se bat cu batatorul de snitele. Incercati sa bateti carnea cat de subtire posibil . Daca credeti ca puteti sa o rupeti atunci... Citeste continuarea
Cartofi pai de radacina de telina la cuptor
Postat de: ctlinaCuratati radacina de telina de coaja si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, amestecati bine. Puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei. Dati la cuptor timp de 30 de minute la... Citeste continuarea
Humus cu lupin si avocado
Postat de: ctlinaSpalati si scurgeti boabele de lupin. Indepartati coaja lor. Puneti toate ingredientele la mixat pana obtineti o crema . Adaugati un pic de apa pentru a obtine consistenta dorita.... Citeste continuarea
Desert waffle cu faina de migdale si cocos
Postat de: ctlinaIncalziti untul la cuptorul microunde timp de 30 secunde la 650 W. Adaugati deasupra pudra de migdale, faina de cocos, bicarbonatul . Amestecati bine. Incorporati ouale treptat. Puneti... Citeste continuarea
Salata cu branza calda de capra
Postat de: ctlinaPrajiti sunca taiata bucatele intr-o tigaie. Incalziti cuptorul la 160°C. Taiati branza de capra in 2 felii rotunde. Puneti fiecare rond de capra pe felia de paine si puneti-le pe o placa... Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb)
Postat de: ctlinaPregatiti intai piureul de mere. Curatati si dati pe razatoarea cea mare merele sau taiati-le cubulete mici ca mine. Puneti-le la fiert cu 2 linguri de indulcitor, gatiti timp de 10 minute... Citeste continuarea
Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte
Postat de: rocsi_1612Spalati merele si le scoateti cotoarele. Le asezati intr-o tava pe hartie de copt, le presarati cu scortisoara. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. Cand... Citeste continuarea
Desert fondant de ciocolata neagra cu prune uscate
Postat de: ctlinaIndepartati samburii si taiati prunele bucatele. Puneti la topit ciocolata neagra impreuna cu smantana lichida la bain-marie. Amestecati bine si luati de pe foc. Adaugati untul si... Citeste continuarea
Carne de porc cu broccoli, crema de cocos si prune uscate
Postat de: ctlinaDesfaceti capatana de broccoli in buchete si spalati-le. Fierbeti-le 3-5 minute in apa cu sare. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie mare in uleiul incalzit.... Citeste continuarea
Tocanita ardeiata de vacuta la slow cooker Crock Pot
Postat de: mihaelar63Carnea se spala si se taie cuburi . Legumele se curata , se spala si se maruntesc. Sotati legumele in unt .Sarati. Adaugati carnea si transferati totul in slow cooker... Citeste continuarea
Omleta cu galbiori
Postat de: ctlinaIncepeti sa gatiti ciupercile - reteta aici Bateti ouale intregi intr-un castron. Am adaugat 2 linguri din zeama lasata de ciuperci. Puneti sare si amestecati. Intr- tigaie mica... Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza, pere si smochine (fara gluten)
Postat de: ctlinaSpalati si curatati perele. Taiati-le in 4 si-ndepartati semintele. Spalati smochinele si taiati-le rondele fine. Frecati 3 sferturi din indulcitor cu ouale. Adaugati... Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)
Postat de: ctlinaPregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct. Daca piureul este rece sau... Citeste continuarea
Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten)
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu unt o tava rotunda de 18 sau 20 cm. Puneti pe fundul ei hartie de copt. Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma adaugand... Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu faina de hrisca / Galettes bretonnes (fara gluten)
Postat de: ctlinaTopiti untul semi sarat la microunde. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti făina de hrișcă, oul si sarea. Amestecati bine si adaugati apa treptat amestecand . La sfarsit puneti... Citeste continuarea
Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo
Postat de: ctlinaSpalati legumele. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi. Taiati carnatul rondele. Dati rosiile pe razatoarea cea mare. Incalziti... Citeste continuarea
Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii
Postat de: ctlinaSpalati si taiati carnea in 4 bucati mari. Spalati legumele, curatati si tocati ceapa. Curatati si taiati lamele ardeii. Daca utilizati rosii proaspete , curati-le de coaja si... Citeste continuarea
Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi
Postat de: ctlinaSpalati rapid ciupercile sub jet de apa rece, taiati baza piciorului si curati-le de pământ. O data curatati galbiorii taiati-i bucati daca sunt prea mari. Mixati usturoiul cu... Citeste continuarea
Desert Lava cake
Postat de: ella49Punem intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul pe foc la bain-marie. Dupa ce s-au topit zaharul si untul, dam cratita jos dupa bain-marie si adaugam ouale si galbenusurile unul cate unul.... Citeste continuarea
Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda
Postat de: ctlinaAmestecati indulcitorul/zaharul cu levantica uscata. Puneti la topit untul impreuna cu apa la microunde timp de 30 de secunde. Amestecati faina cu praful de copt. Adaugati indulcitorul cu... Citeste continuarea
Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui
Postat de: cristeena20Hidratam fasolea de cu seara in apa, iar a doua zi o fierbem cu sare, piper si dafin; eu am fiert-o in cucta (oala cu presiune) cca. 10 -15 minute. Intr-o cratita (eu am facut in vas de... Citeste continuarea
Pui basquise
Postat de: rocsi_1612Parliti pulpele de pui de eventualul puf, le spalati si le taiati in doua. Ceapa curatata o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotori, seminte si ii taiati fasii. Puteti pune si copti ardeii,... Citeste continuarea
Desert tort cu zmeura
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Preparati blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de... Citeste continuarea
Salata cu branza calda de capra
Postat de: ctlinaPrajiti sunca taiata bucatele intr-o tigaie. Incalziti cuptorul la 160°C. Taiati branza de capra in 2 felii rotunde (in lungime). Puneti fiecare rond de capra pe felia de paine... Citeste continuarea
Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra
Postat de: ctlinaTaiati bucati sfecla rosie fiarta si curatata. Mixati sfecla cu branza de capra, branza de vaci, sare, piper, cateva foi de busuioc si crema de otet. Verificati de sare si piper. Varsati... Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat cu feta, dovlecel si morcov
Postat de: ctlinaCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Reveniti-le intr-o tigaie mare/wok in uleiul incalzit cu un pic de paprika afumata. Curatati si spalati legumele - dovleceii nu i-am curatat... Citeste continuarea
Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)
Postat de: ctlinaCuratati si spalati pastaile. Curatati si tocati ceapa marunt. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti. Puneti pastaile curatate si rosia... Citeste continuarea
Spanac cu smantana, jambon uscat si branza gouda
Postat de: ctlinaCuratati spanacul, spalati-l si taiati-l marunt. Intr-o tigaie incalziti uleiul de cocos. Adaugati spanacul si sotati-l timp de 6 - 8 minute, la foc potrivit. Condimentati si adaugati... Citeste continuarea
Copanele de pui la cuptor
Postat de: ctlinaCuratati si tocati ceapa si usturoiul. Spalati carnea si puneti-o pe o hartie de copt in centru. Puneti hartia intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper peste carne , ceapa si... Citeste continuarea
Frappa de cafea cu lapte de migdale
Postat de: ctlinaPregatiti frisca cu cafea. Bateti smantana cu indulcitorul si cafeaua ness pana obtineti o frisca . Pregatiti 2 pahare, puneti cuburi de gheata in fiecare si laptele de migdale.... Citeste continuarea
Salata de sparanghel cu hering
Postat de: ctlinaPregatiti smantana acra si puneti-o la rece. Taiati baza sparanghelului , nu este nevoie sa-l curatati. Taiati-l bucati. Curatati si tocati usturoiul marunt. Intr-o tigaie... Citeste continuarea
Pancakes cu frunze de Mangold (Swiss Chard)
Postat de: ctlinaSpalati bine foile. Puneti-le 2 minute in apa clocotita sarata. Scoateti-le si pentru a-si pastra culoarea puneti-le in apa rece cu cuburi de gheata. Scurgeti-le si rezervati. Tocati-le... Citeste continuarea
Sos hollandaise
Postat de: RODIMURSe aleg gălbenușurile de albușuri și se bat cu telul timp de 3-4 minute, cu zeama de lămâie, într-un bol care după acest interval de timp se va da la bain-marie. Se topește... Citeste continuarea
Gratin de zucchini
Postat de: RODIMURZucchinii se spală, li se îndepărtează capetele și apoi se taie sub formă de rondele, late de 1 cm. Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul uniform, pe... Citeste continuarea
Stiuca/ salau cu legume si sos Meuniere a la Panacris
Postat de: panacrisȘtiuca/șalăul eviscerat se sărează și se lasă la rece minim 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi. A doua zi se pune într-un vas de lut, hidratat între timp, sau... Citeste continuarea
Bastonase de dovlecei si morcovi la cuptor
Postat de: ctlinaPregatiti sosul din ierburi. Spalati si mixati ierburile cu usturoiul , sarea, uleiul si bulionulde rosii. Asezonati. Spalati si curatati legumele (daca sunt bio puteti lasa coaja).... Citeste continuarea
Desert gogosi melc, cu mere si scortisoara
Postat de: RODIMURSe pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, unde se pun: drojdia fărâmițată, zahărul, ouăle și... Citeste continuarea