Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)

de Catalina L in Mancaruri de legume, 28 Iul 2020 | 343 vizualizari

 

Ce-mi plac pastaile proaspete !!!
Faceti in cantitate mare si congelati portii.
De data aceasta le-am parfumat cu celebra marinata sau sos chermoula
Ideala de facut aceasta marinata cand aveti mult patrunjel sau coriandru si se pastreaza bine la frigider.
Am mixat ierburile cu ulei de masline, un pic de concentrat de rosii, sare groasa, usturoi si am  parfumat cu chimen pudra si paprika.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg de pastai verzi proaspete
  • 2 cepe verzi
  • 1 rosie enorma (sau 3-4 normale)
  • 1 lingura buna de sos chermoula
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • paprika afumata
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi):

Curatati si spalati pastaile.


Curatati si tocati ceapa marunt.


Intr-o oala adanca incalziti uleiul.


Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti.


Puneti pastaile curatate si rosia taiata bucatele.


Varsati 2-3 pahare de apa, puneti sare, piper si paprika .


Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit 20 de minute.


Amestecati si adaugati apa daca trebuie.


Puneti bulionul si lasati sa fiarba inca 10-20 de minute.


Verifcati de sare si daca pastaile sunt gatite.


Serviti-le simple sau ca garnitura la o carne, sau un peste.


Am congelat o parte.


Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

29.07.2020, 18:14

bun, bun!

Panacris 1

30.07.2020, 11:22

Rocsi 1

30.07.2020, 20:06

Este una din cele mai bune mancaruri ale sezonului!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai scazuta cu carnati