Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

de Catalina L in Dulciuri, 17 Sep 2020 | 2115 vizualizari

 

O reteta originala de biscuiti  sanatosi parfumati cu flori de levantica uscata. Chiar buni ! Puneti mai mult zahar (sau indulcitor ca mine) daca ii doriti bine dulci. Faina de alac contine mai multe proteine decat faina obisnuita, insa aportul caloric pe care il are este semnificativ mai mic decat cel al fainii albe, din grau.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/biscuiti-din-faina-de-alac-parfumati-cu.html

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de faina de alac integrala
  • 100 gr de unt
  • 60 ml d'eau
  • 65 gr de indulcitor natural erithritol sau 80-100 gr de zahar
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • 1 lingurita rasa flori de levantica uscata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda:

Amestecati indulcitorul/zaharul cu levantica uscata. Puneti la topit untul impreuna cu apa la microunde timp de 30 de secunde. Amestecati faina cu praful de copt. Adaugati indulcitorul cu levantica. Incorporati untul topit cu apa. Amestecati si formati o bula de aluat. Fainati un pic planul de lucru si-ntindeti aluatul cu un sucitor . Faceti o foaie de 2-3 mm de grosime. Cu un pahar sau o forma  decupati biscuitii si puneti-i pe o placa acoperita cu hartie de copt.
Decorati-i cu un tampon daca doriti. Dati la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 12-15 minute sau pana cand s-au rumenit usor pe margini.
Scoateti din cuptor, sunt fragezi asteptati un pic si puneti-i la racit pe un grill. Cand sunt raciti complet ii puteti conserva intr-o cutie metalica. Buni si sanatosi. Levantica se simte cand sunt calzi, foarte usor odata raciti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte