Prajitura pufoasa cu crema de lamaie

de Camelya in Dulciuri, 10 Sep 2015 | 3185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru blat:
  • 100 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet
  • 1 praf de sare
  • Ingredientele pentru crema:
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 100 g amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • coaja si zeama de la 1 lamaie

Pentru ornat o sa folosim nuca de cocos.

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu crema de lamaie:

Prima data vom pregati blatul. Ouale se separa iar albusul se bate spuma cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu praful de copt stins in otet intr-un bol mare iar apoi adaugam albusurile spuma si faina treptat amestecata cu praful de sare.Se amesteca compozitia iar apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Lasam la cuptor cca 20 de minute pana la proba de apasare-aluatul trebuie sa isi revina la forma initiala.Dupa ce au trecut cele 20 de minute lasam sa se raceasca dupa care taiem in 2 foi. Pentru prepararea cremei o sa punem la fiert 400 ml de lapte.Intr-un bol se amesteca zaharul, ouale, zaharul si restul de lapte rece. Dupa ce laptele a inceput sa fiarba adaugam compozitia de mai sus si o lasam cca 5 minute pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc si o turnam intr-un bol. Cand este apropae rece se spumeaza impreuna cu untul, zeama de lamaie si coaja. Pe o tava punem prima foaie si adaugam crema de lamaie (mai oprim cca 4 linguri pentru ornat) si intindem uniform iar apoi se aseaza foaia de blat. Se adaugam restul de crema si se presara nuca de cocos deasupra.


Este delicios de gustoasa!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.09.2015, 21:43

Ce imi place prajitura asta

Camelya 1

12.09.2015, 15:01

Madda 1

31.01.2016, 13:00

Ador prajitura asta! Am facut-o si mi-a placut la nebunie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu visine si crema de lamaie