Prajitura pufoasa cu crema de lamaie

de Camelya in Dulciuri, 10 Sep 2015 | 2745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru blat:
  • 100 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet
  • 1 praf de sare
  • Ingredientele pentru crema:
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 100 g amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • coaja si zeama de la 1 lamaie

Pentru ornat o sa folosim nuca de cocos.

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu crema de lamaie:

Prima data vom pregati blatul. Ouale se separa iar albusul se bate spuma cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu praful de copt stins in otet intr-un bol mare iar apoi adaugam albusurile spuma si faina treptat amestecata cu praful de sare.Se amesteca compozitia iar apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Lasam la cuptor cca 20 de minute pana la proba de apasare-aluatul trebuie sa isi revina la forma initiala.Dupa ce au trecut cele 20 de minute lasam sa se raceasca dupa care taiem in 2 foi. Pentru prepararea cremei o sa punem la fiert 400 ml de lapte.Intr-un bol se amesteca zaharul, ouale, zaharul si restul de lapte rece. Dupa ce laptele a inceput sa fiarba adaugam compozitia de mai sus si o lasam cca 5 minute pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc si o turnam intr-un bol. Cand este apropae rece se spumeaza impreuna cu untul, zeama de lamaie si coaja. Pe o tava punem prima foaie si adaugam crema de lamaie (mai oprim cca 4 linguri pentru ornat) si intindem uniform iar apoi se aseaza foaia de blat. Se adaugam restul de crema si se presara nuca de cocos deasupra.


Este delicios de gustoasa!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.09.2015, 21:43

Ce imi place prajitura asta

Camelya 1

12.09.2015, 15:01

Madda 1

31.01.2016, 13:00

Ador prajitura asta! Am facut-o si mi-a placut la nebunie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu banane si crema de lamaie