Foie gras de casa

de Catalina L in Ficat, 10 Ian 2021 | 713 vizualizari

 

'retete festive de iarna'
Este excelent si a fost foarte apreciat.

Va trebuie numai un ficat de gasca sau rata de calitate- este foarte important. 
https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/foie-gras-de-casa.html

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de ficat de rata crud
  • 2 lingurite rase da sare fina
  • 1 lingurita rasa de piment d’Espelette/ boia de ardei
  • 3 felii fine de jambon uscat de Bayonne
  • 2 linguri de rom macerat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foie gras de casa:

Separati loburile si puneti ficatul intr-o farfurie intinsa. Se curata bine ficatul de vene si pielite. Intr-un castronel amestecati romul si condimentele. Se apasa usor lobii ficatului sa devina plati si se pune deasupra lor amestecul rom-condimente. Puneti lobii unul peste celalat , apasati usor. Pe o folie de film alimentar puneti feliile de jambon uscat si ficatul deasupra. Rulati ficatul si formati un rulou gros apasand usor. Rulati-l inca o data intr-o alta folie de film si apoi intr-o alta folie. Strangeti capetele cu sfoara alimentara. Lasati-l la rece timp de 24 de ore. A 2a zi gatiti-l la aburi timp de 8 - 12 minute. Intoarceti-l si gatiti-l inca 8 - 12 minute. Totul depinde de aparatul folosit. Eu am gatit la cuptorul microounde care are gatire cu aburi timp de 12 minute de fiecare data. Lasati sa se raceasca, puneti-l la rece fara sa-l deschideti timp de 48 de ore. L-am congelat cans s-a racit complet si folosit dupa o saptamana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foie gras de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

11.01.2021, 17:07

Deosebit de bun preparatul tau!

abstract01 1

11.01.2021, 19:50

oanapl 1

15.01.2021, 18:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mucenici moldovenesti
  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

  • 05

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de  porc in sos aromat

de katty 6

ieri la 14:06

Piure de spanac cu oua

de katty 6

ieri la 13:21

Legume trase la tigaie cu ficatei de pui

de katty 6

pe 03.03 la 09:17

Supa de bibilica cu fulgi de ou

de katty 6

pe 03.03 la 09:13

RETETA RECOMANDATA
Terina de ficat cu sos de afine